Despre medicamente

Folosirea medicamentelor poate fi atat un lucru benefic, cat si un lucru rau. Cum se poate transforma uzul de medicamente in lucru rau? Simplu. Atunci cand luam prea multe medicamente sau cand nu le luam pe cele corespunzatoare riscam sa avem probleme.
Atunci cand sunt luate in exces si fara supervizarea doctorului, ele devin si sunt considerate a fi droguri.
Este importat sa luam medicamentele asa cum sunt prescrise.
Trebuie sa ne consultam medicul in mod regulat pentru a verifica daca medicamentatia si efectul lor este cel dorit. Efectul drogurilor se schimba odata cu varsta. Exista o absorbtie scazuta de droguri in tractul intestinal.
Efectele pe care medicamentele le au asupra organismului nostru se vor schimba odata cu inaintarea in varsta. De exemplu: Actiunea drogurilor poate dura mai mult. Drogurile pot produce toxicitate la o doza mai scazuta la adultii maturi decat la cei tineri.
Adu-ti aminte ca toate schimbarile pe care le experimentezi nu au legatura cu varsta. De exemplu: daca cantitatea de saliva scade poate sa fie din cauza bolii sau a medicamentatiei, nu neaparat din cauza imbatranirii.
Atunci cand primesti medicamente puternice ar fi bine sa asculti indicatiile medicului, sau, mai mult decat atat, sa consulti si un alt doctor pentru a obtine si o a doua opinie specializata. Trebuie sa te asiguri ca acele medicamente care iti sunt prescrise sunt cele mai bune pentru tine.

Citeste si:  Ai grija ce mananci

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.