fbpx

Descoperiti alimentele care ne protejeaza de raceala si ne maresc imunitatea

Nutritionistii sunt de parere ca o dieta corecta ne ajuta sa ne protejam atât de raceli, cât si de bacterii. Conform specialistilor, alimentele pe care le consumam ne afecteaza foarte mult sanatatea.Potrivit studiilor efectuate, vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru protejarea sanatatii. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca substantele care ajuta la marirea eficientei sitemului imunitar sunt vitamina D, zincul, seleniul si acizii grasi Omega 3 si Omega 6. Vitamina D poate fi asimilata din uleiul de peste, oua, margarina si din cerealele de la micul dejun. Zincul se gaseste în carnea rosie, în carnea de curcan, în stridii, în carnea de crabi, în fasole si în nuci. Cele mai bune surse de seleniu sunt fructele de mare, legumele, orezul brun, usturoiul, anumite tipuri de nuci, ouale si carnea de miel. Cititi mai multe în Gândul.
Nutritionistii sunt de parere ca o dieta corecta ne ajuta sa ne protejam atât de raceli, cât si de bacterii. Conform specialistilor, alimentele pe care le consumam ne afecteaza foarte mult sanatatea.Potrivit studiilor efectuate, vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru protejarea sanatatii. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca substantele care ajuta la marirea eficientei sitemului imunitar sunt vitamina D, zincul, seleniul si acizii grasi Omega 3 si Omega 6. Vitamina D poate fi asimilata din uleiul de peste, oua, margarina si din cerealele de la micul dejun. Zincul se gaseste în carnea rosie, în carnea de curcan, în stridii, în carnea de crabi, în fasole si în nuci. Cele mai bune surse de seleniu sunt fructele de mare, legumele, orezul brun, usturoiul, anumite tipuri de nuci, ouale si carnea de miel. Cititi mai multe în Gândul.

Citeste si:  Trateaza-te singura
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.