fbpx

Descopera beneficiile pe care consumul de rosii ti le poate aduce

Ceaiul verde, semintele de dovleac, varza si afinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative. Însa nici un studiu nu a pus în evidenta pâna acum beneficiile oferite de rosii.În urma unor cercetari care s-au desfasurat pe parcursul a câteva zeci de ani, oamenii de stiinta englezi au reusit sa dovedeasca efectele curative ale rosiilor.Rosiile contin nivele ridicate de betacaroten, un antioxidant care ajuta sistemul imunitar, mentine sanatatea si elasticitatea tegumentului. Mai mult, în rosii se gasesc flavonoizi si vitamina E care ajuta la mentinerea sanatatii inimii.Rosiile sunt o sursa bogata de potasiu. O rosie de marime medie contine 50% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Aceasta leguma este benefica pentru ca nu contine acizi grasi saturati, are foarte putin sare si zahar în componenta, contine multe fibre si are un indice glicemic mic, sustin cercetatorii.Mai mult, rosiile sunt cea mai bogata sursa de antioxidant, numit licopen. Licopenul este cel care da culoarea rosiilor. Însa o singura molecula de licopen neutralizeaza 13 radicali liberi (acestia cauzeaza degradarea celulelor si aparitia cancerului).Nu în ultimul rând, rosiile ajuta vederea. Odata cu vârsta, vederea slabeste. Cercetatorii au descoperit ca bolile de ochi sunt mai putin întâlnite la cei care au o dieta bogata în antioxidanti, mai ales la cei care consuma multe rosii.Citeste mai multe pe www.gandul.info.
Ceaiul verde, semintele de dovleac, varza si afinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative. Însa nici un studiu nu a pus în evidenta pâna acum beneficiile oferite de rosii.În urma unor cercetari care s-au desfasurat pe parcursul a câteva zeci de ani, oamenii de stiinta englezi au reusit sa dovedeasca efectele curative ale rosiilor.Rosiile contin nivele ridicate de betacaroten, un antioxidant care ajuta sistemul imunitar, mentine sanatatea si elasticitatea tegumentului. Mai mult, în rosii se gasesc flavonoizi si vitamina E care ajuta la mentinerea sanatatii inimii.Rosiile sunt o sursa bogata de potasiu. O rosie de marime medie contine 50% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Aceasta leguma este benefica pentru ca nu contine acizi grasi saturati, are foarte putin sare si zahar în componenta, contine multe fibre si are un indice glicemic mic, sustin cercetatorii.Mai mult, rosiile sunt cea mai bogata sursa de antioxidant, numit licopen. Licopenul este cel care da culoarea rosiilor. Însa o singura molecula de licopen neutralizeaza 13 radicali liberi (acestia cauzeaza degradarea celulelor si aparitia cancerului).Nu în ultimul rând, rosiile ajuta vederea. Odata cu vârsta, vederea slabeste. Cercetatorii au descoperit ca bolile de ochi sunt mai putin întâlnite la cei care au o dieta bogata în antioxidanti, mai ales la cei care consuma multe rosii.Citeste mai multe pe www.gandul.info.

Citeste si:  Omega-3 luat in sarcina: beneficii pentru mama si fat
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.