fbpx

Cum sa scapam mai repede de neplacuta raceala

De cand vremea a devenit atat de compromitatoare, hainele groase si fularul la gat au devenit niste lucruri indispensabile atunci cand iesim din casa.
Cu toate astea, e posibil sa racesti.. daca sistemul imunitar nu este suficient de intarit pentru a putea face fata virusurilor si vremii de afara.
Odata ce ai racit, iti piere cheful de orice activitate si te simti slabit si lipsit de vlaga. Intri intr-o mica stare de depresie si nu stii cum sa faci pentru a-ti recapata buna dispozitie.
Ce poti sa faci pentru asta? In primul rand sa ai grija de tine: hidrateaza-te, bea multe lichide, de preferabil ceaiuri caldute, mananca sanatos ( o supica, legume sau lactate )si urmeaza cu strictete sfaturile unui medic, pe care iti recomandam sa-l consulti.
Desi credem ca stim cum sa ne tratam, mai ales cand este vorba de o banala raceala, o vizita la medic ne poate ajuta mai mult decat ne-am putea inchipui, pentru ca acesta stie exact ce tratament trebuie urmat, in functie de diagnosticul si antecedentele pacientului.
Ceaiurile sunt un bun remediu in combaterea racelilor, mai ales daca sunt indulcite cu miere si contin lamaie din abundenta. Lamaia si mierea calmeaza durerile de gat si tusea.
Desi poate parea o metoda invechita si lipsita de sens, este dovedit medical faptul ca sosetele imbibate in otet sunt ideale pentru a scadea febra, la fel ca si frectia cu apa si otet.
Seara, inainte de culcare, roaga pe cineva sa-ti faca frectie, avand grija ca imediat dupa aceea sa te bai in pat, la caldura. Schimba-te de haine, ori de cate ori simti ca ai transpirat si nu uita sa te invelesti, chiar daca simti ca iti este foarte cald.
Evita sucurile acidulate sau apa minerala atunci cand esti racita, pentru ca iti irita si mai rau gatul si caile respiratorii.
Mananca portocale si mult patrunjel daca vrei sa scapi cat mai repede de raceala. Ceapa si usturoiul sunt si ele recomandate, cu conditia sa nu suferi cumva de vreo afectiune la nivelul stomacului sau a fierei, pentru a nu intampina alte probleme sau complicatii.

Citeste si:  Tu ce fel de parinte crezi ca esti?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.