
Mai multe studii au aratat ca exista alimente care ne ajuta sa traim mai mult, încetinesc procesul de îmbatrânire sau previn aparitia diabetului ori a cancerului. De aceea, aceste alimente nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica.În primul rând, în fiecare zi trebuie sa consumi cereale integrale, cum ar fi orzul si ovazul. În aceeasi categorie intra si orezul brun. Din cereale integrale face parte atât pâinea, cât si foietajele si tortilla.Importanta includerii cerealelor integrale în alimentatie consta în faptul ca acestea sunt o sursa foarte buna de fibre, iar acestea ajuta procesul digestiv, accelereaza metabolismului si ajuta la slabire. De asemenea, aceste cereale sunt o sursa vitala de antioxidanti, vitamine si minerale.Din alimentatia zilnica nu trebuie sa lipseasca nici legumele cu frunze de culoare verde închis. Spanacul sau stevia ofera organismului cantitati importante de vitamina A si B si calciu.În acelasi timp, în fiecare zi este bine sa consumi nuci si seminte, sustin nutritionistii. Acestea sunt bogate în vitamina E, calciu si acizi grasi Omega 3. În plus, organismul primeste, în urma consumului de seminte si nuci, cantitati importante de magneziu si alte minerale. Un alt avantaj este acela ca nucile si semintele tin sub control pofta de mâncare.Citeste mai multe în Gândul.
Mai multe studii au aratat ca exista alimente care ne ajuta sa traim mai mult, încetinesc procesul de îmbatrânire sau previn aparitia diabetului ori a cancerului. De aceea, aceste alimente nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica.În primul rând, în fiecare zi trebuie sa consumi cereale integrale, cum ar fi orzul si ovazul. În aceeasi categorie intra si orezul brun. Din cereale integrale face parte atât pâinea, cât si foietajele si tortilla.Importanta includerii cerealelor integrale în alimentatie consta în faptul ca acestea sunt o sursa foarte buna de fibre, iar acestea ajuta procesul digestiv, accelereaza metabolismului si ajuta la slabire. De asemenea, aceste cereale sunt o sursa vitala de antioxidanti, vitamine si minerale.Din alimentatia zilnica nu trebuie sa lipseasca nici legumele cu frunze de culoare verde închis. Spanacul sau stevia ofera organismului cantitati importante de vitamina A si B si calciu.În acelasi timp, în fiecare zi este bine sa consumi nuci si seminte, sustin nutritionistii. Acestea sunt bogate în vitamina E, calciu si acizi grasi Omega 3. În plus, organismul primeste, în urma consumului de seminte si nuci, cantitati importante de magneziu si alte minerale. Un alt avantaj este acela ca nucile si semintele tin sub control pofta de mâncare.Citeste mai multe în Gândul.