fbpx

Condimentele colorate cresc valoarea nutritionala a alimentelor

‘Mâncam’ si cu ochii, asa sustin oamenii de stiinta americani, care sunt de parere ca alegerea condimentelor colorate mareste valoarea nutritionala a alimentelor pe care le consumam zi de zi.Cercetarea a aratat ca alegerea corecta a condimentelor, sosurilor sau ingredientelor pot da produselor alimentare obisnuite un salt al valorii nutritionale. Un profesor dietetician de la Universitatea din Arkansas, Marjorie Fitch-Hilgenberg, a folosit termenul de condimente pentru toate „îmbunatatirile” aduse mâncarii, cum ar fi unele ingrediente, sosuri, garnituri si alimente marinate. Cercetarea medicului a aratat ca cele mai multe persoane nu au observat diferenta când salata a fost înlocuita cu spanacul mult mai nutritiv. Astfel, sandviciul ofera o cantitate mai mare de nutrienti cheie, inclusiv vitamina C, vitamina A si acid folic. Exista mai multe alternative sanatoase la maioneza, în afara variantelor de produse de acelasi fel cu un continut scazut de grasimi sau fara grasimi. Aceasta ar putea fi înlocuita cu iaurtul „slab”.Citeste mai multe în Gândul.
‘Mâncam’ si cu ochii, asa sustin oamenii de stiinta americani, care sunt de parere ca alegerea condimentelor colorate mareste valoarea nutritionala a alimentelor pe care le consumam zi de zi.Cercetarea a aratat ca alegerea corecta a condimentelor, sosurilor sau ingredientelor pot da produselor alimentare obisnuite un salt al valorii nutritionale. Un profesor dietetician de la Universitatea din Arkansas, Marjorie Fitch-Hilgenberg, a folosit termenul de condimente pentru toate „îmbunatatirile” aduse mâncarii, cum ar fi unele ingrediente, sosuri, garnituri si alimente marinate. Cercetarea medicului a aratat ca cele mai multe persoane nu au observat diferenta când salata a fost înlocuita cu spanacul mult mai nutritiv. Astfel, sandviciul ofera o cantitate mai mare de nutrienti cheie, inclusiv vitamina C, vitamina A si acid folic. Exista mai multe alternative sanatoase la maioneza, în afara variantelor de produse de acelasi fel cu un continut scazut de grasimi sau fara grasimi. Aceasta ar putea fi înlocuita cu iaurtul „slab”.Citeste mai multe în Gândul.

Citeste si:  Cicatricele si expunerea lor la soare
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.