Cicatricele si expunerea lor la soare

O cicatrice este un tesut normal de inlocuire in timpul procesului de vindecare.
Cicatricele sunt o parte naturala din procesul de vindecare a corpului. O cicatrice rezulta din procesul biologic de reparare a ranilor din piele si alte tesuturi. Majoritatea ranilor, cu exceptia celor minore, raman cu un anumit grad de cicatrice. In majoritatea cazurilor, tesutul cicatrizat este de o calitate functionala inferioara tesutului pe care il inlocuieste. Cicatricele din piele sunt mai putin rezistente la radiatiile ultraviolete. Foliculii de par si glandele sudoripare nu cresc inapoi in tesutul cicatrizat.
Majoritatea cicatricelor sunt plate si pale. Totusi, in unele cazuri, cand corpul produce prea mult colagen, cicatricele pot fi ridicate. Unele cicatrici au aspectu de gropi adanci, asa cum sunt cele de la acnee.
De obicei, atunci cand o cicatrice este expusa la razele ultraviolete puternice se arde mai repede ca restul pieli. Rezultatul este deseori o schimbare in culoare, lasand cicatricea ceva mai maroie. Foloseste o crema de protectie solara si incearca sa o aperi cat poti de mult de razele soarelui.

Citeste si:  Sanatatea sistemului digestiv

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.