fbpx

Coaja citricelor contine trei aditivi toxici care pot pune viata in pericol

Specialistii recomanda sa nu mai folosim coaja rasa de citrice, iar dupa cojirea unui fruct citric sa ne spalam bine pe mâini deoarece învelisul fructului contine trei aditivi periculosi.Pentru ca cictricele sa se conserve mai bine, cultivatorii le trateaza cu substante din categoria pesticidelor: E 230, E 231 si E 233. Aditivii sunt folositi pentru protejarea fructelor de mucegaiuri, boli sau daunatori, dar si pentru a face fata perioadei în care sunt transportate din tarile de origine în cele unde sunt comercializate. Aceste E-uri pot fi sub forma de praf sau pot fi injectate direct în coaja fructelor. Studiile au aratat ca acesti adiviti pot provoca alergii în contact cu pielea sau, mai rau, hemoragii interne sau modificari ale organelor, dar substantele toxice nu afecteaza si pulpa fructelor.Vezi aici mai multe imagini.
Specialistii recomanda sa nu mai folosim coaja rasa de citrice, iar dupa cojirea unui fruct citric sa ne spalam bine pe mâini deoarece învelisul fructului contine trei aditivi periculosi.Pentru ca cictricele sa se conserve mai bine, cultivatorii le trateaza cu substante din categoria pesticidelor: E 230, E 231 si E 233. Aditivii sunt folositi pentru protejarea fructelor de mucegaiuri, boli sau daunatori, dar si pentru a face fata perioadei în care sunt transportate din tarile de origine în cele unde sunt comercializate. Aceste E-uri pot fi sub forma de praf sau pot fi injectate direct în coaja fructelor. Studiile au aratat ca acesti adiviti pot provoca alergii în contact cu pielea sau, mai rau, hemoragii interne sau modificari ale organelor, dar substantele toxice nu afecteaza si pulpa fructelor.Vezi aici mai multe imagini.

Citeste si:  Eticheta nutritionala, o sursa vitala de informare pentru alimentatia sanatoasa
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.