fbpx

Cerealele cu lapte de la micul dejun iti prelungesc viata

Please select a featured image for your post

Un castron de cereale cu lapte consumat la micul dejun ne poate prelungi viata, sustin cercetatorii americani. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa un studiu care s-a desfasurat pe o perioada de 10 ani si la care au participat 2.400 de adolescenti. Cercetatorii au concluzionat, la sfarsitul studiului, ca cerealele cu lapte au un efect extrem de benefic asupra sanatatii. Astfel, specialistii americani au constatat ca, pe intreg parcursul cercetarii, subiectii care consumau la micul dejun cereale cu lapte in mod constant, mancau din ce in ce mai putine preparate din carne sau oua in aceasta perioada a zilei. Totodata, persoanele studiate au renuntat treptat si la dulciuri sau la bauturi care contin foarte mult zahar sau cofeina, se mai arata in studiu. Specialistii de la Institutul National de Cercetare a Bolilor de Inima din Statele Unite ale Americii spun insa ca cea mai importanta consecinta a consumului de lapte cu cereale a fost aceea ca, pe langa faptul ca aveau obiceuri sanatoase in ceea ce priveste alimentatia, adolescentii participanti la aceasta cercetare aveau si tendinta de a face mult mai multa miscare, fie in propria casa sau la o sala de gimnastica. Acest lucru a contribuit la o stare de sanatate foarte buna a celor 2.400 de subiecti implicati in studiu. Cercetatorii spun ca dorinta de a face mai multe activitati fizice venea din faptul ca cerealele contin fibre, acid folic, zinc, mai putine grasimi, foarte putin zahar, comparativ cu un mic dejun plin de colesterol.
Un castron de cereale cu lapte consumat la micul dejun ne poate prelungi viata, sustin cercetatorii americani. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa un studiu care s-a desfasurat pe o perioada de 10 ani si la care au participat 2.400 de adolescenti. Cercetatorii au concluzionat, la sfarsitul studiului, ca cerealele cu lapte au un efect extrem de benefic asupra sanatatii. Astfel, specialistii americani au constatat ca, pe intreg parcursul cercetarii, subiectii care consumau la micul dejun cereale cu lapte in mod constant, mancau din ce in ce mai putine preparate din carne sau oua in aceasta perioada a zilei. Totodata, persoanele studiate au renuntat treptat si la dulciuri sau la bauturi care contin foarte mult zahar sau cofeina, se mai arata in studiu. Specialistii de la Institutul National de Cercetare a Bolilor de Inima din Statele Unite ale Americii spun insa ca cea mai importanta consecinta a consumului de lapte cu cereale a fost aceea ca, pe langa faptul ca aveau obiceuri sanatoase in ceea ce priveste alimentatia, adolescentii participanti la aceasta cercetare aveau si tendinta de a face mult mai multa miscare, fie in propria casa sau la o sala de gimnastica. Acest lucru a contribuit la o stare de sanatate foarte buna a celor 2.400 de subiecti implicati in studiu. Cercetatorii spun ca dorinta de a face mai multe activitati fizice venea din faptul ca cerealele contin fibre, acid folic, zinc, mai putine grasimi, foarte putin zahar, comparativ cu un mic dejun plin de colesterol.

Citeste si:  Siguranta pentru copii
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.