fbpx

Cercetatorii spun ca vinul si berea pot reduce riscul de cancer renal

Consumul bauturilor alcoolice ar putea reduce riscul de cancer renal, se arata într-un studiu publicat în British Journal of Cancer. Cercetatorii cred ca vinul si berea ar putea reduce riscul de cancer renal, scrie Mediafax.O echipa de cercetatori ai Institutului Karolinska din Stockholm a studiat asocierea dintre diferite tipuri de bauturi alcoolice, concentratia de alcool a acestora si riscul de cancer renal. Studiile au fost efectuate pe un numar de 855 de pacienti diagnosticati cu cancer renal si alte 1204 de persoane care nu sufereau de cancer. Cercetatorii au folosit bauturi cu diferite concentratii de alcool: 2,8% pentru bere, 9,9% pentru vin rosu si 32% pentru lichiorurile tari. În urma cercetarilor, specialistii au descoperit ca riscul de cancer renal era mai redus cu 40% la persoanele care consumau lunar o cantitate de 620 de grame de etanol, comparativ cu cei care nu consumau deloc alcool. Acest lucru se întâmpla si în cazul persoanelor ce consuma saptamânal mai mult de doua pahare de vin rosu, vin alb sau bere tare. Cercetatorii cred ca vinul si berea ar putea contribui la reducerea riscurilor de cancer renal datorita rasinilor fenilice continute de aceste bauturi, fiind substante antioxidante si cu proprietati antimutagene. "Totusi, alcoolul în sine este responsabil pentru reducerea riscurilor si nu un anumit tip de bautura alcoolica", au afirmat specialistii.
Consumul bauturilor alcoolice ar putea reduce riscul de cancer renal, se arata într-un studiu publicat în British Journal of Cancer. Cercetatorii cred ca vinul si berea ar putea reduce riscul de cancer renal, scrie Mediafax.O echipa de cercetatori ai Institutului Karolinska din Stockholm a studiat asocierea dintre diferite tipuri de bauturi alcoolice, concentratia de alcool a acestora si riscul de cancer renal. Studiile au fost efectuate pe un numar de 855 de pacienti diagnosticati cu cancer renal si alte 1204 de persoane care nu sufereau de cancer. Cercetatorii au folosit bauturi cu diferite concentratii de alcool: 2,8% pentru bere, 9,9% pentru vin rosu si 32% pentru lichiorurile tari. În urma cercetarilor, specialistii au descoperit ca riscul de cancer renal era mai redus cu 40% la persoanele care consumau lunar o cantitate de 620 de grame de etanol, comparativ cu cei care nu consumau deloc alcool. Acest lucru se întâmpla si în cazul persoanelor ce consuma saptamânal mai mult de doua pahare de vin rosu, vin alb sau bere tare. Cercetatorii cred ca vinul si berea ar putea contribui la reducerea riscurilor de cancer renal datorita rasinilor fenilice continute de aceste bauturi, fiind substante antioxidante si cu proprietati antimutagene. "Totusi, alcoolul în sine este responsabil pentru reducerea riscurilor si nu un anumit tip de bautura alcoolica", au afirmat specialistii.

Citeste si:  Femeile nu pot tine un secret mai mult de 2 zile
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.