fbpx

Afla care este limita normala la care ar trebui sa se mentina nivelul colesterolului

Colesterolul se produce în ficat si are contributii însemnate asupra sanatatii, atunci când este pastrat în limite normale. Este o componenta esentiala a membranei celulare, dar si a hormonilor masculini si feminini.Nivelul colesterolului este influentat major de tipul si cantitatea alimentelor consumate, de aceea când se depaseste limita, medicii „umbla” în primul rând la regimul alimentar. Dieteticienii discuta însa despre cât de joasa ar trebui sa fie limita pâna la care sa scada colesterolul, mai ales ca are rol functional în organism.Ei spun ca asa cum cresterea colesterolului poate produce atac de cord, angina pectorala sau infarct, si scaderea acestuia poate influenta negativ buna functionare a organismului.Specialistii sustin ca a controla alimentatia înseamna a controla limitele colesterolului, deoarece doua treimi din acesta este produs în mod obisnuit de organism. Astfel, fiecare individ are suficient colesterol încât celulele sa functioneze sanatos.Acestia au dat exemplul vegetarienilor care nu primesc suficient colesterol din alimente, dar totusi nu se confrunta cu niveluri prea scazute ale acestuia. Însa, atunci când vine vorba de impunerea unui regim alimentar pentru a scadea valoarea colesterolului din sânge, se pune întrebarea cât de brusca sa fie aceasta diminuare si care este limita normala.Stabilirea valorii optime de colesterol din organism depinde de la un individ la altul, iar pastrarea acesteia în limite normale se face prin controlarea regimului alimentar în functie de stilul de viata al pacientului.Specialistii spun ca scaderea colesterolului care a depasit limita are beneficii asupra sanatatii sistemului cardiovascular, însa aducerea acestei valori la un prag foarte mic nu aduce beneficii suplimentare.Citeste mai multe în Gândul.
Colesterolul se produce în ficat si are contributii însemnate asupra sanatatii, atunci când este pastrat în limite normale. Este o componenta esentiala a membranei celulare, dar si a hormonilor masculini si feminini.Nivelul colesterolului este influentat major de tipul si cantitatea alimentelor consumate, de aceea când se depaseste limita, medicii „umbla” în primul rând la regimul alimentar. Dieteticienii discuta însa despre cât de joasa ar trebui sa fie limita pâna la care sa scada colesterolul, mai ales ca are rol functional în organism.Ei spun ca asa cum cresterea colesterolului poate produce atac de cord, angina pectorala sau infarct, si scaderea acestuia poate influenta negativ buna functionare a organismului.Specialistii sustin ca a controla alimentatia înseamna a controla limitele colesterolului, deoarece doua treimi din acesta este produs în mod obisnuit de organism. Astfel, fiecare individ are suficient colesterol încât celulele sa functioneze sanatos.Acestia au dat exemplul vegetarienilor care nu primesc suficient colesterol din alimente, dar totusi nu se confrunta cu niveluri prea scazute ale acestuia. Însa, atunci când vine vorba de impunerea unui regim alimentar pentru a scadea valoarea colesterolului din sânge, se pune întrebarea cât de brusca sa fie aceasta diminuare si care este limita normala.Stabilirea valorii optime de colesterol din organism depinde de la un individ la altul, iar pastrarea acesteia în limite normale se face prin controlarea regimului alimentar în functie de stilul de viata al pacientului.Specialistii spun ca scaderea colesterolului care a depasit limita are beneficii asupra sanatatii sistemului cardiovascular, însa aducerea acestei valori la un prag foarte mic nu aduce beneficii suplimentare.Citeste mai multe în Gândul.

Citeste si:  Stilul de viata sanatos face cat 10 cure de slabire: gustari hranitoare, care nu ingrasa
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.