fbpx

„Uleiul de masline este potrivit oricarui tip de ten, pentru curatare si hidratare”

Un interviu despre pericolele la care ne expunem folosind sapunurile din comert, care este alternativa naturala si cum alegem cosmeticele potrivite pielii noastre, pentru rezultate optime. Raspunsuri la obiect si indrumari practice direct de la un specialist in cosmetice cu adevarat naturale: Olivia Nechitoaia de la Olivo Organic, unic importator si distribuitor al marcilor de cosmetice organice Bioselect, Olivellenic, Nadin si Ismene, si importator si distribuitor al marcilor Lois, Naturafrica si Jasmin Organics.

MpT.ro: La ce pericole ne expunem folosind cosmeticele, sa spunem, conventionale. Care sunt compusii chimici prezenti in sapunurile din comert?

O.N.: Principalul ingredient nociv din sapunurile obisnuite este SLS-ul (sodium lauryl sulfate), un detergent care usuca pielea si provoaca iritatii si alergii. La acesta se adauga colorantii sintetici si parfumul sintetic, ambii alergeni, iar la sapunul lichid triclosanul, care se aduna in organism, provocand dereglari endocrine si ale organelor de reproducere si iritatii ale ochilor si pielii – in Japonia si Canada a fost interzis – precum si parabenii, considerati a fi cancerigeni, mai ales methylparaben, care este si cel mai utilizat.

Citeste si:  Capsunele ne mentin tineri si sanatosi

MpT.ro: Care sunt principalele ingrediente active din sapunurile naturale?

O.N.: Depinde de compozitia sapunului; in cel facut din ulei de masline, evident ca uleiul de masline este cel mai eficient, avand rol si de curatare si de hidratare. Toate ingredientele dintr-un sapun natural au rolul lor, nu sunt puse acolo numai de decor…

Uleiurile esentiale au diferite valente terapeutice, de exemplu levantica vindeca iritatiile, geraniumul este eficient contra acneei si iritatiilor.

MpT.ro: Dupa ce criterii alegem sapunul natural?

O.N.: In primul rand trebuie sa ne asiguram ca este natural, citind lista de ingrediente, care nu trebuie sa contina ingrediente chimice periculoase, gen parabeni sau parafina (si multe altele).

Apoi, trebuie sa aiba cat mai multe ingrediente naturale, in catitati mari – in cazul sapunului trebuie sa aiba numai ingrediente naturale, cu exceptia hidroxidului de sodiu care realizeaza saponificarea.

Citeste si:  Rezistenta la efort fizic poate fi sporita prin exercitii de respiratie

In al doilea rand, trebuie sa aiba o provenienta sigura, sa aiba o consistenta dura, adica sa nu fie moale la apasare, si sa contina ingredientele potrivite tipului de ten.

MpT.ro: Ce ingrediente active sunt potrivite fiecarui tip de ten?

O.N.: Uleiul de masline, de exemplu, se potriveste oricarui tip de ten. Pentru tenul cu probleme se recomanda geranium, pentru cel gras strugure rosu, guturie, ceai verde, argila. Pentru tenul uscat, unt de shea, aloe vera, pentru ten sensibil musetel, trandafir. Pentru ten matur, jojoba si ceara de albine… lista nu este exhaustiva, sunt cateva exemple.

MpT.ro: In cat timp de la folosire devin vizibile efectele benefice ale cosmeticelor naturale?

O.N.: Eu as zice ca imediat. Daca insa exista probleme mai serioase de genul par degradat, care cade, piele foarte uscata etc., dureaza 2-3 saptamani. Cu conditia, repet, ca produsele sa fie cu adevarat naturale, preferabil organice.

Citeste si:  Cum includem cantitatea optima de fructe si legume in alimentatia zilnica?

MpT.ro: Cand s-au afirmat pentru prima data cosmeticele bio in Romania si cum estimati cresterea acestui segment de piata?

O.N.: Nu cred ca s-au afirmat inca, o vor face cam peste 2 ani, deocamdata de-abia au aparut in ultimii 2 ani. Mi-e greu sa estimez in cifre cresterea, pentru ca nu am date in spate care sa le sustina, dar as zice ca in cel mai pesimist scenariu piata se va dubla anual, in urmatorii 3 ani.

MpT.ro: Ce pregateste Olivo pentru piata din Romania – noi produse?

O.N.: Urmarim sa ne extindem gama de cosmetice bio si accesorii naturale pana vom acoperi toate nevoie legate de acest subiect. Urmatoarele produse Olivo care vor intra pe piata sunt sapunul negru african si buretii de mare naturali, dar mai urmeaza multe altele.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.