fbpx

Un nou analgezic pe piata romaneasca: Ibalgin Rapid

Sanofi-aventis lanseaza Ibalgin Rapid (ibuprofen lizinat 683mg), un analgezic a carui actiune terapeutica debuteaza in doar 15 minute de la administrare, de doua ori mai rapid decat comprimatele filmate obisnuite de ibuprofen de 400mg. Deoarece se dizolva mult mai repede in mediul gastric acid al stomacului decat alte forme de ibuprofen, Ibalgin Rapid este un tratament medicamentos sigur, care reduce la minimum riscurile de afectare a mucoasei stomacale, se arata intr-un comunicat de presa remis de companie.

Citeste si:  Protejarea copilului de soare

„In prezent, Grupul sanofi-aventis pune la dispozitia pacientilor un portofoliu complex de tratare a durerii si suntem in permanenta preocupati de imbunatatirea solutiilor oferite”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis.

„Noutatea adusa de Ibalgin Rapid in tratamentul durerii este formula inovatoare de ibuprofen lizinat cu dizolvare rapida si absorbtie accelerata, care calmeaza durerea puternica de doua ori mai rapid. Odata administrate, comprimatele de ibuprofen lizinat sunt aproape imediat absorbite de tractul gastro-intestinal, motiv pentru care Ibalgin Rapid are unul dintre cele mai bune profile de tolerabilitate gastrointestinala dintre antiinflamatoarele nesteroidiene”.

Citeste si:  Laptele de iapa: un ingredient stravechi pentru sanatatea si frumusetea pielii

Ibalgin Rapid se administreaza pentru calmarea durerilor puternice: de cap, dentare, postoperatorii, de spate, durerile musculare si articulare, durerile menstruale, nevralgiile, migrenele. Noul produs completeaza gama Ibalgin existenta pe piata de analgezice si antiinflamatoare sub 4 forme: Ibalgin 200mg, Ibalgin Forte 400mg, Ibalgin gel si suspensia pediatrica Ibalgin Baby.

Cea mai frecventa forma de durere este cea de cap care afecteaza, conform unui studiu realizat de Stem – Mark, 83% dintre romani. Pe langa aceasta, romanii mai sufera de dureri de spate (38%), dureri de dinti (24%), dureri menstruale (21%), dureri articulare (21%), dureri cauzate de raceala (15%), migrene (14%), dureri musculare (10%) si dureri cauzate de febra (8%). Motivele principale ale durerilor de cap sunt: oboseala sau epuizarea cauzata de un volum de munca prea mare (62%), stresul sau problemele psihice (19%), somnul insuficient (8%) etc.

Citeste si:  Recuperarea prin mijloace kinetoterapeutice a scoliozei: trecut si prezent
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.