
Turmericul, un condiment foarte indragit in bucataria asiatica, apartinand familiei ghimbirului, pare a juca un rol desoebit de important in tratamentul cancerului de colon, limitand efectele secundare ale medicatiei si reducand reactia inflamatorie.
Potrivit omenilor de stiinta de la Universitatea din Tel Aviv (Israel), ingredientul activ din turmeric – curcumina – amplifica efectul terapeutic al medicatiei antiinflamatoare recomandata in terapia cancerului de colon si, in combinatie cu aceasta contribuie la reducerea reactiei antiinflamatorii ce se produce in organism odata cu instalarea cancerului.
Un medicament pe baza de extract de turmeric s-a dovedit deja eficient in primele faze ale testelor clinice.
„Desi sunt necesare mai multe teste pana cand medicamentul va fi definitivat, suntem siguri ca o turmericul, mai precis cucurmina pe care o contine, combinat cu medicatia antiinflamatoare ajuta la combaterea eficienta a cencerului de colon”, a explicat dr. Shahar Lev-Ari, coordonatorul studiului.
Sursa: Journal of Therapeutic Advances in Gastroenterology