fbpx

Fugi de gripa si raceala

Please select a featured image for your post

Parca sunt chiar simpatice imaginile cu omuletii cu nas rosii si inflamat, cu termometrul in gura, inveliti in paturi groase si cu picioarele in lignianul cu apa fierbinte, insa cand tu ajungi sa fi omuletul racit, parca situatia nu mai e la fel de simpatica, nu? O data ce suntem expusi la frigul continuu, fie ca e o iarna grea si geroasa, fie ca nu incalzim locuinta corespunzator sau nu suntem imbracati destul de gros, organismul nostru devine imediat vulnerabil si involuntar dam unda verde virusilor care isi fac de cap. Ce putem face pentru a preveni si trata raceala si gripa de sezon? Cum putem preveni raceala si gripa? E usor sa fim interesati de medicamente atunci cand deja avem febra si tusim, dar mai usor ar fi sa intrebam medicul de familie ce medicamente, suplimente nutritive sau vaccinuri am putea face pentru a preveni raceala si gripa. Chiar daca a trecut putin vremea vaccinelor antigripale, pentru ca se fac in cotombrie sau noiembrie, niciodata nu e prea tarziu, mai ales daca inca nu ati facut nici o viroza.
Daca nu doriti sa apelati la vaccinurile antigripale conventionale, apelati cu incredere la cele naturiste,homeopate, de genul oscilococcinum. Acesta poate fi administrat si ca si metoda de preventie – cate o doza pe saptamana timp de 4 saptamani dar si ca tratament in faza incipienta a bolii. Oscilococcinum se poate administra si in sarcin, alaptare sau bebelusilor, fiinf 100 natural si foarte eficient.
Citeste si:  Cum ne alegem corect ochelarii de soare?
Care sunt plantele si substantele care ne ajuta? In primul rand banala Vitamina C, pe care fie o asimilam din alimentatie, care trebuie sa fie bogata in fructe, in special citrice, kiwi, mere si pere sau o luam din suplimente nutritive. Medicii recomanda sa luam vitamina C de indata ce simtim primele simptome ale racelii – oboseala, nas infundat, dureri de cap sau atunci cand stam in preajma persoanelor deja virusate.
Citeste si:  "Densitometria osoasa se recomanda tuturor femeilor peste 65 de ani..."
Siropurile si pastilele din plante se gasesc la orice plafar sau in farmaciile naturiste si sunt foarte eficiente in combaterea simptomelor racelii. De exemplu, siropul de echinaceea este foarte eficient atunci cand iti curge nasul, tusesti sau iti curg ochii, pentru ca are proprietatea de a inhiba secretiile. Pastilele de ginseng sau usturoi sunt foarte bune pentru ca redau tonusul organismului si il ajuta sa treaca mai usor peste gripa sau starile post-gripale. Inca din copilarie bunicii ne daddeau sirop de brad atunci cand eram bolnavi si acesta a ramas in continuare la fel de eficient. Siropul de brad ajuta la desfundarea nasului, ajuta tusea sa sa „rupa” si are un puternic efect dezinfectant, fiind indicat si durerilor de gat. Uleiurile esentiale sunt foarte importante pentru ca ne ajuta in primul rand atunci cand ne sunt afectate caile repiratorii. Uleiul de pin, folosit in aromaterapie, respectiv cateva picaturi de ulei puse in aromatizator ne vor ajuta sa respiram mai usor si improspateaza imediat atmosfera. Uleiul esential de oregano, pe care il gasiti la plafar sau la farmaciile naturiste intareste in mod natural sistemul imunitar al organismului si il ajuta sa lupte impotriva infectiilor, in special atunci cand avem de-a face cu infectii repetate.
Citeste si:  Masaj de relaxare pentru durerile de cap
Tot ce trebuie sa faceti e sa puneti o picatura de ulei esential de oregno pe un cub de zahar si sa o consumati la sfarsitul fiecarei mese. Tot pe un cub de zahar, de doua ori pe zi, putem consuma si uleiul esential de cimbru, care ajuta la vindecarea mai rapida a bolilor infectioase, deoarece stimuleaza procesul de fabricare al celulor albe. Uleiul e eucalipt este ideal in cazul gripei, ajuta la scaderea febrei, decongestionarea cailor respiratorii si lupta impotriva infectiilor din organism.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.