Testele de sarcina

Please select a featured image for your post

Trebuie sa lamurim de la bun inceput cateva aspecte legate de momentul in care o femeie poate ramane insarcinata si momentul cel mai prielnic pentru a face un test de sarcina. Prima zi a ciclului menstrual este considerata ziua in care apare menstruatia. Numarand din aceasta zi, puteti ramane insarcinate in perioada de ovulatie, adica perioada de fertilitate maxima, cuprinsa de obicei intre zilele 10-19 ale ciclului menstrual. Aceste zile sunt insa pur informative, intrucat fiecare organism este unic si va reactiona diferit, astfel ca unele femei pot ovula mai devreme decat data „normala” si altele mai tarziu. De asemenea, exista si fenomenul de „ovulatie spontana”, care poate aparea in timpul unui act sexual extrem de reusit sau in momente deosebite. De aceea, daca nu doriti sa ramaneti insarcinata, e de preferat sa va protejati pe toata durata ciclului menstrual, nu doar in zilele care sunt considerate ca fiind fertile.
Citeste si:  Invata-l codul bunelor maniere
In perioada de ovulatie, este eliberat ovulul, care, fertilizat de un spermatozoid mai indraznet, va deveni in timp bebelusul vostru drag. Ovulul fecundat se va fixa in uter, iar din acel moment, in organism se vor produce schimbari hormonale ce pot fi detectate prin intermediul testelor de sarcina, atat cele ce analizeaza urina, cat si cele ce analizeaza sangele.
Avand in vedere ca multor femei le-au iesit negative testele de urina in repetate randuri, desi erau insarcinate, suntem indreptatiti sa spunem ca testele de sarcina ce se bazeaza pe analiza probei de sange sunt mult mai eficiente, mai ales in prima perioada a sarcinii, cand de multe ori sarcina e atata de mica incat nu poate fi confirmata ecografic. Ambele tipuri de teste analizeaza prezenta in organism a hormonului beta-HCG (beta gonadotropina corionica umana). In ceea ce priveste testele de urina, pentru a fi cat mai singure de rezultatul obtinut, este indicat sa efectuati testele la prima urina de dimineata, cand concentratia de HCG este cea mai mare. Aceasta instructiune e bine de repetat chiar si atunci cand testele va asigura ca pot si efecuate la orice ora. Prospectele unora dintre testele de urina sustin ca pot identifica sarcina cu pana la 4 zile inainte de ziua in care trebuia sa apara menstruatia. Acest lucru este posibil intrucat unele teste sunt mai sensibile decat altele, masurand si praguri foarte mici ale hormonului HCG, respectiv 25-50 mIU cantitate specifica urinei din saptamana a patra sau a cincea de sarcina. Dar, dupa cum am mai spus, fiecare organism este unic si deci secretia de HCG variaza de la o gravida la alta, asa ca e cel mai indicat este un test de sange. Oricum, daca testul de urina iese pozitiv, rezultatul este cu siguranta corect, intrucat nu exista teste de sarcina care masoara HCG din urina fals-pozitive. Doar cele negative pot fi eronate si in caz ca menstruatia nu apare, trebuiesc repetate la intervale de 3 zile.
Citeste si:  De unde isi iau proteinele persoanele care adopta un regim vegetarian?
Testul de sarcina are doua liniute, una de control si una de test. In cazul sarcinii, ambele linute vor fi cel putin conturate daca nu bine definite. Prezenta unei singure linii, infirma sarcina. Daca nu apare nici lina de control, testul nu este bun si trebuie repetat, folosit un nou test sigilat.
Citeste si:  Exercitiile efectuate in apa sunt energizante si eficiente
Atunci cand menstruatia refuza sa se instaleze si mai mult, aveti si alte simptome ce pot indica o sarcina (va sugerez sa cititi articolul „Semnele & simptomele sarcinii„), efectuarea testului de sarcina este de-a dreptul impetuoasa iar vizita la medicul ginecolog cu atat mai mult, pentru ca doar asa veti avea confirmarea sarcinii si veti putea avea grija intr-un mod corespunzator de micuta faptura pe care o tineti in burtica.
Haine pentru copii


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.