fbpx

Sexul in timpul sarcinii

Please select a featured image for your post

Iata un subiect care de multe ori este tratat cu un „shhht !” pentru ca suntem obisnuiti ca femeia viitoarea mamica sa fie asociata cu bebele, cu purtitatea, cu procreatia si nu cu sexul si jocurile erotice. O gandire pe care o impartasesc nu doar cei din jur ci chiar si mamica si taticul, de multe ori. Care sunt temerile referitoare la sexul in sarcina? Gravidutele si de multe ori sotii lor, traiesc cu impresia ca penetrarea face rau copilului, ca acesta poate ramane traumatizat in urma actului sexual. Trebuie insa sa stiti ca sexul in sarcina nu este daunator fatului, acesta fiind protejat de sacul gestational in prima faza si apoi de placenta, de peretii uterului si nu in ultimul rand de dopul gelatinos care sigileaza canalul cervical la inceputul sarcinii. Daca orgasmul declanseaza contractii daunatoare fatului? Aceasta recomandare este valabila in special la inceputul sarcinii, in primul trimestru, cand sarcina inca se fixeaza. Sunt de evitat contactele sexuale in zilele in care in mod normal ar fi venit menstruatia, pentru ca in acele zile, uterul are contractii specifice, ce pot fi afectate de contractiile provocate de orgasm. De asemenea, in ultimul trimestru, incercati sa rariti numarul de contacte sexuale, pentru ca acestea provoca un travaliu prematur. Tot in ultimul trimestru de sarcina este indicat sa folositi prezervativul ca si masura de protectie, intrucat sperma contine prostaglandina, o substanta care este responsabila de accelerarea travaliului.
Care e pozitia ideala in care nu deranjam bebele? In primul trimestru, cand burtica nu este inca in crestere, puteti adopta orice pozitie in care va simti confortabil. Insa o data cu trimestrul 2, fatul urca incet spre abdomen, asa ca evitati pozitia misionarului, sau pozitii in care partenerul face presiuni asupra abdomenului.
Citeste si:  Cauzele transpiratiei urat mirositoare
Mamica se intreaba: cum sa il refuz? E normal ca sarcina sa provoace modificari ale libidoului gravidutei, datorita oscilatiilor hormonale. In timp ce unele femei nu simt nici un fel de discomfort, ci dimpotriva, se bucura de o sexualitate mai libera, nefiind stresate de problema contraceptiei, altele sufera de scaderea drastica a dorintei sexuale si se tem ca acest lucru le va afecta relatia de cuplu. Toate problemele si temerile legate de sexul in sarcina trebuiesc discutate cu partenerul. Greul in sarcina nu il duce doar mamica, iar daca unul dintre sarcificiile pe care taticul trebuie sa il faca pentru bebe e sa nu faca sex 9 luni, o va face cu drag. In plus, sunt si alte metode a avea parte de momente intime in doi, fara a recurge la penetrare. Sarcina este oricum o perioada de schimbari majore in viata unei femei, de adaptare la situatia noua, deci stresul provocat de presiunile unui partener care face presiuni sexuale nu sunt deloc de ajutor mamicii.
Citeste si:  Vinul rosu are un rol esential in incetinirea procesului de imbatranire
Sarcina modifica, in cazul multor femei, astpectul fizic (nu doar cresterea burticii ci si „cresterile” conexe) asa ca mamica nu se simte atragatoare, poate avea mici complexe si nu se va simti confortabil din punct de vedere psihic facand sex. Cand este sexul in sarcina contraindicat? In primul rand atunci cand este o sarcina cu probleme, cu iminenta de avort sau alte stari constatate de doctor. Atunci cand exista riscul ca mamica sa nasca prematur, cand colul este deschis dar nu este inca momenul sa nasca, sau atunci cand s-au rupt membranele si graviduta pierde incet din lichidul amniotic, prematur. Pentru refacerea membranelor si ducerea sarcinii la termen, trebuie evitata orice fel de miscare, iar sexul este cu atat mai mult un factor neindicat.
Haine pentru copii

Citeste si:  Regulile de baza pentru o igiena intima corecta
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.