Politica medicamentului – in atentia participantilor la conferinta Sanatate 2009 organizata de Forum Invest.

Please select a featured image for your post

Forum Invest organizeaza in perioada 30 septembrie – 1 octombrie, la Bucuresti, cea de-a 4 editie a conferintei pe Sanatate, intitulata „Politici si mecanisme de business in sistemul de sanatate din Europa Centrala si de Sud Est”. Evenimentul va aduna la aceeasi masa peste 250 de participanti din toate domeniile sanatatii si va aduce in centrul atentiei personalitati de renume din sfera medicala si a asigurarilor de sanatate. Sanatate 2009 este cel mai prestigios eveniment de acest fel. Printre problemele ce vor fi dezbatute se numara si noua politica a medicamentului – provocarile industriei farmaceutice, reguli de compensare si de stabilire a pretului, prescriptia generica si eliminarea plafoanelor din farmacii.

Citeste si:  Anemie de primavara
In acest sector executivul intentioneaza sa ia masuri astfel incat pretul medicamentelor sa se bazeze pe cele mai mici costuri din Uniunea Europeana si sa introduca tichetele de sanatate. In privinta preturilor la medicamente, in ultima perioada, oficialii europeni au cerut ministerului de resort de la Bucuresti sa-si revizuiasca planurile si sa le adapteze la conditiile impuse de acordurile cu Uniunea Europeana.
Citeste si:  Parodontopatiile marginale degenerative (parodontozele)
Nu este o misiune usoara a ministerului sanatatii si a guvernului in conditiile in care criza economica genereaza mari probleme sistemului. Executivul si-a propus sa continue procesul de descentralizare prin care spitalele vor trece in subordonarea autoritatilor locale. Profesori-doctori, personalitati de marca din Spania, Germania si Italia vor vorbi la Forumul pe Sanatate despre cum se poate actiona astfel incit sistemul sanitar sa resimta criza cit mai putin iar pacientii sa se bucure de eficienta serviciilor.

Citeste si:  Stresul si infertilitatea
Participantii la conferinta vor discuta si despre introducerea tichetelor de sanatate, un proiect de reforma indelung asteptat de lumea medicala romaneasca si care, declara recent Emil Boc, isi va arata eficienta in perioada urmatoare.

Editia a 4-a – „Sanatate 2000”, organizata de Forum Invest, va aduce in centrul dezbaterii publice si finantarea sectorului de sanatate in contextul perspectivelor economice internationale si implementarea masurilor de reformare structurale ca prioritati strategice in dezvoltarea sistemului sanitar.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.