fbpx

Intariti-va sistemul imunitar prin aerocrioterapie!

Temperaturile extrem de scazute de afara devin din ce in ce mai greu de suportat, mai ales pentru un organism cu imunitate scazuta. Desi poate parea usor incredibil, putem folosi frigul in avantajul nostru, asa cum, inca din antichitate a fost utilizat. De-a lungul timpului frigul a fost folosit sub diferite forme si pentru tratarea diferitelor afectiuni. De exemplu, acum aproape 200 de ani, omul de stiinta Sebastian Kneipp s-a aruncat in apele inghetate ale Dunarii pentru a-si trata tuberculoza – o boala mortala la acea vreme. El a demonstrat ca si cele mai grave boli pot fi tratate prin stimularea sistemului imunitar. In Rusia tarista, scaldatul iarna in apele inghetate avea forma unui ritual al sanatatii, corpul primind un tonus nemaivazut.

Citeste si:  Vitamine de toamna pentru imunitate puternica

Astazi, progresul tehnologiei a facut posibila dezvoltarea aerocrioterapiei, practicata in cabinele criosaunelor, unde corpul este expus unor temperaturi de pana la -180 °C. In Bucuresti, exista doua centre de aerocrioterapie, in sediile CrioBio. Procedurile din aceste criosaune au efecte extrem de benefice asupra intregului organism, pentru ca intaresc organismul, care ulterior lupta singur impotriva virusilor, racelilor si oboselii. Aerocrioterapia imbunatateste performantele sistemului imunitar, reduce stresul si remediaza tulburarile de somn.

Organismul uman este extrem de complex si are o capacitate de autovindecare extraordinara. In momentul in care este agresat cu un soc termic el raspunde pe masura si activeaza toate resursele pe care le are la dispozitie pentru a asigura supravietuirea, inclusiv intarirea, fortifierea si pregatirea organismului pentru iarna, prin „calirea” lui. In acel moment se produce o comunicare extrem de rapida intre receptorii din piele si hipotalamus care primeste instantaneu informatii despre agresiunea termica care s-a produs asupra organismului. Sunt alertate si puse in functiune mecanismele proprii organismului pentru a mentine constanti parametrii de termoreglare.

Citeste si:  Premiera in Romania: EDUCATIE IN LACTATIE SI ALAPTARE - o pista de educatie la nivel national

Organismul nu ingheata la aceste temperaturi. In primul rand, pentru ca timpul petrecut in criosauna este foarte scurt (120-180 secunde), in al doilea rand, pentru ca temperaturile scazute sunt obtinute gradual, in mod controlat. Sunt eliberati vapori de azot lichid pentru 2-3 secunde, apoi urmeaza o pauza de 40-60 secunde, in care organismul cedeaza caldura si se adapteaza cu noua temperatura. Acest ciclu se repeta de cateva ori pana la terminarea celor 180 de secunde. Temperatura interna a organismului nu este afectata, doar temperatura pielii scade pana la 0 °C.

Frigul din criosauna este uscat, nu este acelasi frig pe care il simtim in timpul iernilor geroase, cu acele senzatii de „intepaturi”. Temperatura obtinuta nu se asociaza cu umiditate, ceea ce face ca procedura sa fie suportabila pentru organism. Foarte important este ca dupa o serie de proceduri de aerocrioterapie, faceti fata mult mai usor temperaturilor scazute de afara.

Articol realizat de Stan Constantin – Managing Partner CrioBio
Adresa centrului CrioBio: Calea Grivitei nr. 3, sector 1, Bucuresti
Programari: 0728.874.411
E-mail: office@criobio.ro
Website: www.criobio.ro

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.