fbpx

Delta Hospital lanseaza primul Centru de Training privat in Chirurgia Laparoscopica in Romania

Please select a featured image for your post

Delta Hospital deschide primul Centru de Training privat romanesc in chirurgia laparoscopica, incepand cu luna martie. Centrul de training, investitie de 300.000 euro, este infiintat pentru organizarea cursurilor intensive de formare medicala in chirurgia endoscopica (laparoscopica) pentru medicii specialisti si primari. Acestia au oportunitatea de a se instrui si antrena, pentru efectuarea de interventii chirurgicale laparoscopice, pe porci anesteziati, sub indrumarea profesorilor.

Centrul de training in Chirurgia Laparoscopica pune la dispozitia tuturor chirurgilor romani, dar si din strainatate, un spatiu special creat pentru cursuri de specialitate, dotat cu instrumentar necesar pentru operatii laparoscopice, interventii endoscopice, anestezie, dar si operatii deschise.

Cursurile sunt coordonate de Directorul Centrului de Training, Seful Departamentului de Chirurgie Generala la Delta Hospital Dr. Catalin Copaescu, medic ce are o experienta de peste 15 ani in chirurgia laparoscopica. Majoritatea cursurilor sunt organizate de Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica (ARCE), sub coordonarea stiintifica a profesorului dr. C. Dragomirescu. De-a lungul anilor, Dr. Copaescu a initiat si specializat in chirurgia laparoscopica peste 1.300 de medici romani si straini.

Citeste si:  Discutiile despre sex cu copiii

„Cred cu tarie ca avem doctori competenti care trebuie sa aiba posibilitatea de a se perfectiona la ei in tara. Acest centru este un vis devenit realitate, care vine in intampinarea acestei nevoi. Imi face placere sa impartasesc cunostintele mele catre medicii romani si straini, in vederea specializarii unei noi generatii de chirurgi in chirurgia laparoscopica ultraperformanta”, a declarat Dr. Catalin Copaescu, Seful Departamentului de Chirurgie Generala al Delta Hospital.

In cadrul cursurilor, participantii vor asista in prima zi la demonstratii live transmise direct din Delta Hospital sau alte spitale din tara, discursuri si prezentari sustinute de profesori doctori, iar in cea de-a doua zi vor efectua interventii laparoscopice pe porcii anesteziati pregatiti pentru aceste operatii.

Citeste si:  E-urile alimentare, afla cat de periculoase sunt!

In blocul operator special amenajat sunt amplasate 6 mese de operatie dotate cu aparatura pentru anestezie si terapie intensiva, instrumentar laparoscopic si monitoare de inalta definitie, iar fiecare cursant va fi asistat si indrumat de catre un chirurg specializat in chirurgie laparoscopica. La finalizarea cursului intensiv, participantii vor fi testati si vor primi certificate de absolvire atestate de Colegiul Medicilor din Romania.

Tehnica laparoscopica cunoaste o expansiune in intreaga lume datorita avantajelor oferite pacientului operat minim-invaziv, din punct de vedere medical, psihic si estetic. Beneficiile acestui tip de interventie sunt: limitarea durerilor postoperatorii, grabirea vindecarii, reducerea perioadei de covalescenta, reintoarcerea rapida a pacientului la activitatile cotidiene si vindecarea aproape fara cicatrice. Datorita acestor beneficii, chirurgia laparoscopica este preferata de medici si pacienti, in comparatie cu chirurgia clasica.

Citeste si:  SFATUL PSIHOLOGULUI: Cum ii vorbesc copilului despre tatal care l-a parasit?

Cursul de chirurgie laparoscopica este primul proiect desfasurat in cadrul Centrului de Training Delta Hospital, urmand ca, in viitor, sa se desfasoare cursuri de anestezie si intubatie videoasistata si cursuri de chirurgie clasica adresate medicilor rezidenti.

Despre chirurgia laparoscopica

Chirurgia laparoscopica este o metoda chirurgicala minim-invaziva ce presupune introducerea in abdomen a unei camere video care permite vizualizarea organelor interne si identificarea si tratarea organului bolnav. Operatia este efectuata prin intermediul unor instrumente lungi si subtiri, introduse prin peretele abdominal cu ajutorul unor dispozitive (trocare) de 5-10 mm diametru, care strabat fibrele musculare fara sa le sectioneze.

Interventia este urmarita de chirurgi pe monitoare de inalta definitie, care afiseaza o imagine marita de pana la zece ori, astfel incat vizibilitatea crescuta sporeste siguranta gesturilor chirurgicale.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.