Cat de sanatos e ceaiul verde?

Ceaiul verde chiar protejeaza sanatatea sau este doar un aport de cofeina in dieta ta zilnica? Daca esti ingrijorat de boli precum cancerul la san, la stomac sau cel de piele, ar trebui sa dai fuguta la magazin si sa cumperi o doza de ceai verde? Medicii spun ca nu… decat daca chiar iti face placere sa il bei. Iar in ceea ce priveste beneficiile pe care le aduce sanatatii tale, inca nu exista o lista definita a acestora.

Daca pana acum ceaiul verde era apanajul farmaciilor naturiste, acum il gasim labartandu-se pe rafturile super-marketurilor ca fiind un ajutor pentru scaderea in greutate, pentru reducerea colesterolului si o modalitate de a-ti proteja pielea de razele solare. Ajung sa cred ca ceaiul verde este un panaceu pe care orice om de marketing si-ar dori sa-l promoveze.

Citeste si:  Reducerea nivelului de stres

Pana una-alta, hai sa vedem de ce efecte adverse ar trebui sa ne ferim inainte de a deveni bautori inraiti de ceai verde:

– ceaiul verde este sigur atat timp cat nu bei prea mult. Expertii zic ca poti bea pana la 10 cani pe zi, asta in cazul in care nu iei alte suplimente. Te poti asigura discutand cu doctorul tau.

Citeste si:  Sindromul metabolic, asociat pierderilor de memorie la varstnici

– ceaiul verde contine cofeina care poate cauza insomnii, anxietate, dereglari ale functiilor stomacului, greata sau diaree. Cofeina poate cauza si o crestere a presiunii sanguine, iar in doze foarte mari crize, delir sau un ritm neregulat al inimii.

– ceaiul verde contine si mici cantitati de vitamina K lucru care poate afecta in cazul in care iei medicamente anticoagulante. Anunta-ti doctorul ca bei ceai verde in cazul in care iti prescrie asa ceva.

Citeste si:  Totul despre intreruperea de sarcina

– infuzie, capsula sau instant? In graba de zi cu zi, e mult mai usor sa inghiti o pastila sau sa bei un ceai instant, dar cele mai sanatoase sunt infuziile care au mai putine toxine.

Institutul National de Cancer al Statelor Unite investigheaza acum efectele terapeutice ale ceaiului verde asa ca, pana termina raportul, puteti bea in continuare ceai verde, cu moderatie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.