fbpx

Arta de a fi parinte – exista parintele perfect?

Ce inseamna sa fii parinte? Sa vorbim despre existenta unor reguli scrise, a unor scheme dupa care sa ne conducem pentru a deveni parinti perfecti? Exista oare parintele perfect? Daca nu, ar trebui inventat? Este adevarat! Nu este cazul! Lumea nu este perfecta si, putem concluziona, ca nici noi nu suntem parintii perfecti! Si la urma urmelor cine si-ar dori un parinte perfect?

Arta de a fi parinte se invata din mers, odata cu primi pasi ai micutului, cu aceeasi nesiguranta si totusi, cu acelasi entuziasm. Pentru multi dintre noi, a fi parinte inseamna a replica anumite comportamente pe care le-am deprins de la parintii nostri. Pentru altii, dimpotriva, a face lucrurile altfel…”nu voi face aceeasi gresela cu copilul meu”. Cu toate acestea, indiferent de care este modelul pe care ne propunem sau reusim sa-l adoptam, niciodata nu este simplu. Suntem diferiti, copiii nostri sunt diferiti, experientele pe care viata ni le asterne inainte sunt diferite.

Citeste si:  Ce faci daca copilul tau este dependent de tine

Un parinte apropiat si deschis fata de copilul sau, care sa le reflecte dorintele si sa le inteleaga nemultumirile, care sa-i ajute cand sunt nelamuriti si sa-i aprecieze atunci cand merita, care isi fac timp pentru a se juca si pentru a glumi, un parinte care are disponibilitatea de a vorbi, care poate sa recunoasca deschis ca se mai intampla sa greseasca si ca tocmai din greseli se poate invata.

Echipa Egradi.ro va propune evenimentul „Sunt parinte: ce ma fac?”, un prilej cu care sa ne intalnim si sa invatam sa-i ascultam pe copii nostri, sa le punem intrebarile potrivite, sa aflam care le sunt nevoile, sa-i facem sa-si gaseasca singuri solutia care li se potriveste cel mai bine. Vrem sa descoperim si sa intelegem care sunt cauzele care impiedica relationarea dorita intre noi, parintii si copii. Avem nevoie de putin exercitiu si de oarecare sustinere ca sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am propus dar cu siguranta vom reusi!

Despre ce-am mai putea vorbi pentru a veni in intampinarea parintilor: cum putem pune inteligenta emotionala in slujba unei bune relatii cu copilul nostru; comportamentul este uneori un limbaj mai plin de continut decat cuvantul in sine; cum depasim paradigmele parintilor nostri si multe povesti care prin talcul lor ne pot raspunde la marile intrebari…

Citeste si:  Encoprezis

Prin jocuri de rol, exercitii autoreflexive si metode de invatare propuse de specialisti in problemele parintilor si copiilor (psihologi, comunicationisti si nu numai), Echipa Egradi.ro va propune:

Sa descopeririti si exersati unele modalitati optime de interactiune si comunicare intre parinti si copii
Sa constientizati mod personal de raportare la copii ce poate avea ca rezultat strategii mai adaptate de comunicare parinte- copil
Sa descoperiti nivelele de comunicare cu copii
Sa invatati sa cereti, sa dati, sa primiti si sa refuzati in relatia cu copilul
Sa invatati cate ceva despre limbajul trupului si cateva comportamente atipice copiilor

Pentru mai multe detalii despre eveniment si inscrieri, va puteti adresa organizatorilor aici.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.