Secrete din lumea modei

Industria modei are o multime de secrete de care noi nu stim: secrete legate de stil, tendinte sau influente, care si-au pus vizibil amprenta asupra oamenilor din lumea intreaga, si care au revolutionat lumea modei. Femei-moderne va pune la dispozitie 5 dintre aceste secrete. Unele sunt interesante, altele sunt de-a dreptul amuzante.
1. Toata lumea a vazut butoanele de pe manecile de la sacouri, insa foarte putini oameni stiu ca Napoleon Bonaparte a fost cel care a introdus aceasta idee.
2. Moda pentru copii este la fel de importanta ca cea pentru barbati sau femei, deoarece orice parinte vrea sa-si vada copilul frumos imbracat si la moda. Dar stiai ca moda pentru copii a luat nastere acum 200 de ani? Inainte de asta, copii erau obligati sa poarte haine in masurile cele mai mici, pentru femei si barbati.
3. Multe celebritati masculine ale zilelor noastre poarta barba acum, si ma refer aici la Robert Pattinson, Brad Pitt sau George Clooney. Daca acestia ar fi trait in Rusia pe vremea lui Peter cel Mare ei ar fi platit o taxa pentru faptul ca purtau barba. Aceasta taxa a fost introdusa pentru a-i face pe rusi sa se barbiereasca si sa capete un aer cat mai european.
4. Obiectele si lucrurile lucrate manual sunt considerate foarte la moda si foarte valoroase acum, deoarece sunt modele unicat. Pana in anul 1850, peste 70 % dintre oameni obisnuiau sa-si creeze propriile haine, nu pentru ca era la moda, ci pentru ca era mai ieftin si mai confortabil.
5. Femeile moderne nu puteau trai fara bijuterii. Dar au fost si barbati care au inceput sa poarte bijuterii, pentru a demonstra, in primul rand, statutul lor social.
6. Sarcina a fost pentru o perioada de timp un lucru foarte popular in randul vedetelor de la Hollywood: Miranda Kerr, Kelly Preston sunt doua dintre vedetele care au evidentiat foarte mult aceasta etapa a vietii lor. In secolul 15, a fi insarcinata era un lucru atat de „la moda”, incat unele fete care nu erau insarcinate, purtau pernute mici pe sub haine, pentru a crea iluzia formelor unei sarcini.

Citeste si:  Se poarta botinele

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.