fbpx

Vopseste-te singura

Daca vei face imprudenta sa-i spui coafezei tale ca te-ai vopsit acasa, vei observa cum se crispeaza. Pe langa experienta si cunostintele pe care le-au acumulat, profesionistii mai au avantajul ca lucreaza dintr-o pozitie mai comoda decat tine. Daca totusi preferi sa te indeletnicesti singura cu aceasta transformare, alege cu grija produsele pe care le folosesti si mai ales respecta toti pasii pe care ti-i recomanda specialistii.
Putina prudenta…Rezultatul indeletnicirii tale artistice iti va fi pe plac numai daca reusesti sa mentii lucrurile sub control, astfel incat ceea ce obtii sa fie apropiat de ce ti-ai dorit. Doar daca-ti plac surprizele (de orice fel) iti poti permite schimbari radicale. Altfel, renunta la ideea de a deveni brusc blonda din bruneta sau roscata deschis din saten inchis. Astfel de transforemari necesita etape intermediare, iar daca nu vrei sa-ti pierzi podoaba capilara, e bine ca acestea sa fie facute intr-un salon de coafura. Indiferent de optiune, cu 24 de ore inainte de vopsire, testeaza-ti sensibilitatea pielii asa cum iti cer instructiunile produsului. Poti face alergie la vopsea, chiar daca nu te afli la prima ta experienta de acest gen. Suferi de astm, ai vreo exema ori rani pe piele? Renunta la vopsit pana se vindeca.
Blonda, bruna sau roscata?
Cand iti alegi culoarea, opteaza pentru una cu numai doua nuante mai inchisa sau mai deschisa, pentru a fi sigura ca va fi potrivita tenului si ochilor tai. Ai grija sa asortezi sprancenele cu noul aspect al podoabei capilare. Fie folosesti creioane speciale, fie vopseluri destinate acestei portiuni. In niciun caz nu utiliza vopseaua de par pentru gene si sprancene.
Parul blond e cel mai dorit, dar si cel mai afectat, pentru ca obtinerea nuantelor deschise necesita decolorarea parului cu amoniac, iar acest ingredient irita pielea capului si afecteaza firul de par. Cand alegi blondul, te angajezi de fapt la o munca asidua, de vopsire a radacinilor la fiecare 2-3 saptamani. Varfurile trebuie sa fie ingrijite cu mare atentie, iar parul necesita sampoane, balsamuri si masti speciale, pentru a nu pierde prea repede stralucirea culorii.
Parul brunet nu da atatea batai de cap. In plus, da iluzia de suplete si sanatate datorita luciului si stralucirii chiar si pentru firele tocite si lipsite de vitalitate. E usor de intretinut.
Parul roscat e mai pretentios, fiindca nuanta aleasa trebuie sa se armonizeze perfect cu tenul si ochii. Se mentine greu, pentru ca astfel de culori isi pierd repede stralucirea si devin terne din cauza oxidarii pigmentilor.
Cat dureaza vopsitul? Esti la prima ta experienta de acest gen? N-ar strica sa te orientezi catre o vopsea cu ton, care adauga, de fapt, un plus de stralucire nuantei tale naturale, acoperind bine firele albe (nu 100%), dar care nu dureaza mai mult de sase saptamani. Un mare avantaj al acestui tip de produse este lipsa amoniacului din compozitie.
Daca alegi o vopsea permanenta, ia in calcul vopsirea radacinilor proaspat crescute la fiecare doua-trei saptamani. In schimb, cu un astfel de produs, culoarea ta ramane pe par mult timp.
Sfat: Daca ai gresit culoarea sau pur si simplu te-ai plictisit de cea pe care o ai de mai mult timp, poti folosi un demachiant special pentru par, care sa nu deterioreze pigmentul natural al firului.
Natural precum parul. Schimbarea culorii parului si acoperirea firelor albe nu este apanajul epocii moderne, ci e cunoscuta de mii de ani. Inainte se foloseau pigmentii naturali ai plantelor: musetel, pentru blond, henna, pentru roscat, ceai verde, pentru saten, frunze de castan si de nuc, pentru brunet. Dezavantajul acestor metode naturiste este imposibilitatea de a controla exact nuanta pe care o doresti, la care se maia dauga si unele efecte precum ingrasarea parului vopsit cu henna. La ordinea zilei sunt produsele imbogatite cu extrase naturale.

Citeste si:  Trucuri ca sa gatim usor fara sa tinem dieta
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.