Unghiile – cartea noastra de vizita

Unghiile inseamna foarte mult si transmit foarte multe semnale si informatii in legatura cu persoana noastra, cu modul nostru de ingrijire, de curatenie celor din jur. Mai mult decat atat, unghiile si modul in care ele arata transmit adevarate sembale si despre sanatatea noastra. Chiar daca ti se par mici si neimportante ele joaca un rol decisiv in impresia pe care si-o fac ceilalti despre noi. Prin urmare, ce trebuie sa facem pentru a avea grija de unghiile noastre? O dieta mai sanatoasa si sfaturile de mai jos te pot ajuta sa iti intaresti unghiile facandu-le sa arate mult mai sanatoase si mai frumoase. Iata cum:
– Consuma mai multe alimente bogate in proteine. Acestea te vor ajuta sa iti intaresti unghiile, scapand de fragilitatea lor. Alimentele bogate in sulf sunt de asemenea vitale pentru sanatatea unghiilor.
– Cel mai mare dusman al unghiilor este apa. Daca iti tii foarte mult timp unghiile sub apa, fie ca speli, inoti sau faci orice altceva, trebuie sa iti iei ceva masuri extra de protectie si ingrijire. Altfel, unghiile tale vor avea de suferit.
– Nu iti roade unghiile. Multe dintre noi o fac. Acesta poate sa fie un obicei foarte greu de indepartat, dar rezultatul va fi o manichiura reusita, asa ca merita sa renunti la acest obicei destul de prost.
– Tine-ti unghiile scurte, nu foarte lungi. Unghiile mai scurte sunt si mai frumoase, dar si mai sanatoase si mai usor de intretinut.
– Nu iti folosi unghiile ca instrumente. Nu au aceasta intrebuintare. Trebuie sa ai grija de ele si sa le aperi, in cazul in care vrei sa ai unghii frumoase si sanatoase.
– In timp ce te uiti la televizor, citesti o carte, fa un tratament relaxant pentru unghii, bogat in vitamine.
Sa ai unghii puternice si curate nu este atat de greu pe cat crezi, trebuie doar sa le acorzi putina atentie si ingrijire din cand in cand, dar noi spunem ca merita, pentru ca ele vor transmite numai semnale bune celor din jur despre tine, despre personalitatea ta, si despre felul tau de a fi.

Citeste si:  Afla daca ti-ar sta bine roscata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.