fbpx

Rețete mască de față cu struguri. Se prepară rapid, ușor, simplu și fac minuni pentru tenul tău

Rețete mască de față cu struguri. Se prepară rapid, ușor, simplu și face minuni pentru tenul tăuAstăzi îți prezentăm cele mai bune rețete de mască de față cu struguri. Se prepară rapid, foarte ușor și fac adevărate minuni pentru tenul tău, indiferent dacă ai unul uscat sau ai o piele grasă, ori dacă te confrunți cu acneea.

Specialiștii ne recomandă să consumăm cât de mult putem fructe de sezon, iar unele dintre acestea sunt excelente și pentru ritualurile de înfrumusețare. Printre cele mai apreciate fructe când vine vorba despre ten și piele se numără și strugurii.

Citește și: Frumusete cu ulei din seminte de struguri

Ce beneficii îți aduc strugurii pentru sănătate

Boaba de strugure este aur curat pentru sănătate. Conține polifenoli și bioflavonoide care au un efect minunat asupra pielii. Măștile de față sau produsele cosmetice pentru corp care conțin acest fruct sunt recomandate pentru hidratarea pielii. Cresc elasticitatea acesteia și reduc procesul de îmbătrânire.

De asemenea, ajută la refacerea membranelor celulare și menține nivelul colagenului și al elastinei din piele. Boabele de strugure sunt recomandate și pentru arsurile solare, fiind un leac băbesc extraordinar în cazul acesta.

Citeste si:  Cum sa iti mentii pielea ferma si tanara

Citește și: Diete cu struguri

Cele mai bune rețete de mască de față cu struguri

Mască de față cu struguri pentru o piele fresh

Dacă ești foarte obosită sau ești într-o perioadă în care muncești prea mult, acest lucru se reflectă asupra modului în care arată tenul tău. Dacă vrei o soluție naturală și la îndemână de reîmprospătare a pielii, atunci amestecă șase boabe de struguri albi, fără semințe, cu două lingurițe de iaurt natural, o jumătate de linguriță de miere, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Se aplică acest amestec pe față, se lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi se clătește bine fața cu apă călduță. NU se tamponează cu un prosop, se lasă să se usuce tenul natural. Dacă vrei, poți să aplici masca aceasta și pe gât și în zona decolteului.

Mască de față cu struguri pentru întinerirea pielii

Se storc mai multe boabe de struguri până reușești să obții trei linguri de suc. Se amestecă acestea cu trei linguri de iaurt natural și o lingură de suc de portocale, și el tot proaspăt stors. Se întinde acest amestec pe față și pe gât, se lasă să acționeze 5-10 minute, apoi se clătește bine zona respectivă cu apă rece, conform Eva.

Citeste si:  Alimente interzise in diete soft

Mască de față cu struguri pentru ten acneic

Se amestecă cinci boabe de struguri striviți cu un sfert de linguriță de făină de grâu și un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu, apoi se aplică ușor pe față. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi se clătește pielea cu apă călduță. Este un tratament care face minuni și pentru tenul gras.

Citește și: 7 Motive pentru a manca struguri

Mască de față cu struguri pentru pielea uscată

Se amestecă în părți egale suc proaspăt de struguri, stors de tine, și lapte integral. Se aplică pe față și gât și se lasă să acționeze timp de aproximativ 15 minute. De asemenea, dacă ai pielea iritată sau arsă de soare, poți să combini sucul de struguri cu un iaurt natural, apoi să urmezi pașii de mai sus.

Citeste si:  Machiaj pentru ochi migdalati a la Penelope Cruz (video)

Mască de față cu struguri pentru detoxifierea pielii

Se amestecă foarte bine, de preferat într-un blender, șase boabe mari de struguri albi cu o linguriță de ulei de semințe de struguri. Se omogenizează, apoi se aplică pe față și se lasă să acționeze aproximativ 15 minute.

Chiar dacă nu ai ulei de semințe de struguri, poți să faci această mască, fiindcă poți înlocui acest ingredient cu sucul proaspăt stors din alte boabe de struguri. Este o mască foarte bună pentru exfolierea pielii și pentru închiderea porilor.

Mască de față cu struguri pentru pielea grasă

Se amestecă o linguriță de suc de struguri albi cu o linguriță de gălbenuș crud. Se aplică pe ten și gât, chiar și în zona decolteului. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi se clătește bine pielea cu apă rece.

Sursă foto: Colaj Canva PRO

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.