Gata cu cosmeticele abandonate in aeroport!

Please select a featured image for your post

De fapt nu chiar gata, dar e posibil ca in viitorul apropiat sa nu mai fie nevoie sa ne lasam sampoanele si gelurile de dus in cosuri de gunoi in aeroport, din cauza restrictiilor de securitate.

Niste baieti foarte destepti (trebuie sa fie daca lucreaza pentru Uniunea Europeana) lucreaza in momentul de fata la un nou sistem de scanare a lichidelor. Acesta le va putea spune domnilor inspectori din aeroport care lichide sunt periculoase si care sunt doar o combinatie de chimicale inocente cu aroma de vanilie.

Citeste si:  Magia culorilor

Din august 2006 este interzis sa aduci pe avion lichide in recipiente mai mari de 100 de ml. Iar aceste lichide trebuie pastrate intr-o punga transparenta pentru a fi mai usor de inspectat. Bineinteles asta inseamna ca nu ai cum sa aduci cu tine o sticla de apa in sala de asteptare si nici sa te intorci cu cosmetice din strainatate, decat daca le lasi in bagajul de cala.

Citeste si:  Afla cele 25 de reguli ale slabitului sanatos

Noul sistem de scanare a fost deja livrat in cateva aeropoarte europene si asiatice si momentan este testat. Tehnologia noului scanner analizeaza semnatura spectrala a lichidului. Astfel se poate face o deosebire intre substantele ce servesc drept ingrediente standard in cosmetice (alcool, conservanti, coloranti) si substantele cu potential exploziv.

Sistemul a fost dezvoltat de o firma britanica. Ambitia proprietarilor este ca intr-o zi acest nou sistem sa inlocuiasca scanerele standard din aeropoarte, care prin intermediul razelor X detecteaza lichidele din bagaj dar nu ofera nici un fel de informatii cu privire la compozita lor.

Citeste si:  Extensiile de par

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.