fbpx

Pensarea sprancenelor cu ata

Se stie ca forma sprancenelor este foarte importanta. Ea trebuie sa fie data in functie de forma fetei si sa se potriveasca foarte bine.
O noua metoda, revolutionara, s-ar putea spune, este metoda pensarii cu ata din bumbac.
Pensarea sprancenelor cu ata este o noua metoda folosita in domeniul cosmetic. Recent, ea a fost introdusa si in Romania si ar eparte de foarte mult succes, intrucat, se pare ca dureaza mai mult si nici nu este atat de dureroasa precum cea clasica, cu penseta.
Tehnica este simpla si originara din India si China, acolo unde este cel mai des utilizata de catre multe femei. Se foloseste un fir de ata de bumbac. Aceasta este preferata pentru ca este o metoda mai naturala, si mult mai putin dureroasa.
Avantajele pensarii cu ata:
– firul de par creste mai greu si este mai putin dureros ( dupa prima pensare cu ata poate trece un interval de 2-3 saptamani pana la necesitatea unei a doua pensari)
– nu se mai irita pielea
– procesul pensarii dureaza mai putin si este mai placut
– este chiar mai ieftina decat pensarea clasica
– firele de par se raresc si cresc mult mai greu decat in cazul pensarii cu penseta.
Desi metoda este foarte veche in India si toate tarile orientale, in Romania abia a inceput sa se dezvolte si sa prinda culoare.
Metoda este relativ simpla insa necesita practica si studiu. Majoritatea cosmeticienelor care aplica aceasta metoda in Romania au invatat procedeul in Turcia, sau in Emiratele Arabe.
Se ia firul de ata, se rasuceste pe degete, rezultand din acestea un ” lat” cu care se apuca firele de par si se smulg.
In mod traditional, epilarea cu ata se poate folosi pe intreaga fata, incluzand buza de sus, barbie si obraji.
In momentul de fata exista cateva saloane cosmetice si de infrumusetare care au cosmeticiene specializate si instruite pentru aceasta tehnica, asa ca daca vrei sa apelezi si tu la aceasta tehnica si sa o incerci, este indicat sa apelezi la specialist. Pretul difera in functie de salonul la care apelezi.

Citeste si:  Dieta cu fibre reduce retentia de apa
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.