Pastele si silueta

Pastele fainoase sunt o sursa importanta de glucide. Dar, dupa cum stii, glucidele sunt de doua feluri: proaste si bune. Pastele fac parte din a doua categorie, ca si legumele uscate, orezul. De ce sunt bune? Pentru ca ele contin glucide complexe. Cu zaharuri lente. Adica sunt mai incet asimilate de organism, ceea ce le confera calitatea de a tine de foame si de a elibera treptat energia continuta. E adevarat insa ca unele alimente care contin glucide complexe, cum ar fi painea alba, sunt mai rapid asimilate si invers, unele care contin glucide simple (anumite fructe) sunt asimilate mai incet. Aici intervine notiunea de indice glicemic, care este un numar de la 1 la 100, ce evalueaza viteza de digestie a alimentelor care contin glucide. Consumarea unui aliment glucidic antreneaza cresterea glicemiei si secretiei insulinei. Cu cat indicele glicemic e mai mare, cu atat scaderea insulinei e mai mare si intoarcerea la senzatia de foame este mai rapida. Alimente cu indice glicemic mic sunt cele care il au sub 55, cum sunt si pastele integrale, gatite al dente.

Citeste si:  Cum functioneaza dieta Dukan?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.