Partea inferioara a corpului acumuleaza mai multa grasime

Toate persoanele sunt diferite si acumuleaza grasime mai multa sau mai putina, in diferite parti ale corpului, in functie de conformatia fiecaruia, dar si in functie de metabolismul pe care il avem. Iata totusi ca avem ceva in comun, conform spuselor oamenilor de stiinta. Acest lucru se pare ca este faptul ca acumulam mai multa grasime in partea inferioara a corpului, decat in partea superioara.
Tesuturile de grasime din partea inferioara a corpului poate sa ia in greutate mai repede si mai usor, conform unui studiu realizat de un numar de specialisti.
Cauza cea mai comuna a kilogramelor in plus este mancatul excesiv. Consumarea mai multor calorii decat se ard in timpul activitatilor zilnice. Anumite medicamente psihiatrice se pare ca au de asemenea o legatura stransa si directa cu ingrasarea. Printre aceste medicamente se numara si antidepresivele.
Cercetatorii sunt de parere ca acumularea grasimilor difera in partea superioara de partea inferioara.
Grasimea abdominala creste atunci cand celulele de grasime individuale cresc in marime, dar in partea inferioara a corpului, precum soldurile si abdomenul, numarul celulelor de grasime creste. Oamenii de stiinta pretind ca mecanismul celular este diferit.
In timpul studiului, cercetatorii au observat dupa 8 saptamani de consumare intensa de alimente bogate in calorii precum milkshake-uri, batoane de ciocolata, si energizante, participantii au luat mai multa masa de grasime in partea inferioara a corpului, indivizii dezvoltand mai multe celule de grasime.
Cercetatorii sunt de asemenea de parere ca aceste descoperiri ar putea duce la tratamente pentru a ajuta persoanele care sufera de obezitate, atacand consecintele adverse metabolice ale luarii in greutate.
Luarea in greutate prelungita si inactivitatea poate rezulta in obezitate, definita in Indicele de masa corporala (IMC) mai mare de 30. In acest caz se poate spune clar ca exista o legatura intre masa grasimii si problemele de sanatate. Obezitatea duce la boli de inima, diabet de tip 2, tensiune arteriala, etc.

Citeste si:  Cele mai noi parfumuri de mai

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.