De ce mango?
Cultivat in India de peste 4000 de ani, mango contine necesarul zilnic de vitamina A si betacaroten, dar si de vitamina C. Nu lipsesc nici magneziul, potasiul sau calciul. Mango protejeaza pielea si asigura o vedere buna. De asemenea, acesta stimuleaza metabolismul, intareste sistemul imunitar si cel nervos.
Pentru ca nu contine multe grasimi si calorii, mango poate fi utilizat cu succes in curele de slabit. Pentru a fi savurat mai bine, fructul se va taia in doua si i se vor indeparta samburii, urmand ca pulpa sa se manance cu o lingurita. Ti-am pregatit insa cateva retete delicioase de infrumusetare folosind mango. Mastile cu mango sunt foarte apreciate in intreaga lume ajuta la reparatia pielii si reduce ridurile fine. S-a constatat ca extractul de mango actionează impotriva imbatranirii induse de UVB. De asemenea, continand Beta-caroten este un agent fotoprotector si stinge reactiile fotochimice din epiderma, iar polifenolii din mango prezinta activitate anticanceroasa si, prin urmare, pot preveni printre altele si cancerul de piele.
Masca hidratanta cu mango
Piseaza cateva seminte de mango. Fa-ti apoi cu ajutorul acestora masaj pe intreaga fata, cu mici miscari circulare, timp de zece minute. Incearca sa mentii in permanenta un strat gros de circa 2 mm, deoarece curata foarte bine porii si hidrateaza intensiv. In cele din urma, se spala fata cu apa calduta prin frecarea usoara cu varful degetelor. Este indicat sa aplici aceasta masca-minune o data pe saptamana.
Masca anti-imbatranire cu mango si cartof dulce
Contine urmatoarele ingrediente: 1 mango, 1 cartof dulce si 5 linguri miere de albine. Inteapa cartoful dulce cu furculita si pune-l 10 minute la microunde. Mangoul f copt, il pui bucati intr-un recipient, adaugi cartoful dulce decojit si cele 5 linguri de miere de albine. Cu blender-ul pisezi totul pana obtii o pasta. Aplica masca pe tenul curat, asteapta minim 10 minute dupa care te vei clati cu apa.
Crema hidratanta cu unt de mango
Amesteca 3 linguri de unt de mango intr-un vas pus la o sursa de caldura, la o temperatura moderata (pentru a inlatura granulozitatea untului de mango). Se indeparteaza de sursa de caldura si se adauga o lingura de ulei de jojoba si cateva picaturi din esenta favorita. Amesteca bine compozitia si toarn-o in recipiente mici (borcanele sau pahare) pentru a o lasa sa se raceasca cateva ore. Va avea consistenta unei glazuri. In cazul in care o preferi mai diluata, mai adauga o lingura de ulei de jojoba.