Este timpul cireselor si desi uneori nu ma indur sa le folosesc pentru a-mi face o masca, pentru ca recunosc „Nu ma satur de mancat cirese!”, dupa ce am studiat beneficiile lor am spus ca totusi ma pot indura sa imi fac o masca pentru fata. Incercati-o este foarte buna! Tenul a aratat mai stralucitor, mai luminos, mai curat.
Este un fapt deja dovedit: ciresele contin vitamine anti-imbatranire, iar unii cercetatori incearca sa dovedeasca ca ele protejeaza de asemenea impotriva cancerului de piele. Cireasa contine vitamina C, vitamina B si A, precum si minerale ca potasiu, sodiu si magneziu, ce imbunatatesc sistemul imunitar, reduc oboseala si protejeaza vederea.
Anti-oxidantii continuti in cirese pot juca de asemenea un rol important in productie de colagen din corpul uman; mai mult decat atat, ele lucreaza la mentinerea elasticitatii naturale a pielii.
Incearca si tu masca cu cirese si seminte de rodie, pe care eu mi-am facut-o. Inainte mi-am exfoliat pielea cu malai. Dupa ce mi-am clatit fata cu apa rece, mi-am facut o masca din aceste ingrediente si am aplicat-o pe fata timp de aproximativ 15 minute. Masca iti va da luminozitate fetei pentru ca ciresele si rodiile contin enzime naturale cu efect de fermitate asupra pielii si contribuie la imbunatatirea circulatiei.
Daca doresti un exfoliant pentru fata delicat si totodata foarte eficient. Amesteca cirese cu zahar brun si miere si vei obtine un exfoliant natural ce are efect de hidratare, stralucire, vitaminizare si curatare ce nu iti va irita pielea.
Masca din pulpa de cirese este extraordinara pentru efectele ei antirid, de relaxare si luminozitate. Dupa un tratament de 15 minute se vede diferenta.
Uleiul din samburi de cirese contine antioxidanti naturali, tocoferoli alfa, delta si gamma plus vitaminele A si E. De asemenea, mai contine si acizi grasi polinesaturati, care formeaza o bariera impotriva razelor UV. Poate fi folosit in fabricarea sapunurilor, a balsamurilor de buze sau a unturilor de corp, dar si la scruburi de baie si uleiuri de masaj.
Ceaiul de cozi de cirese este cel mai indicat diuretic, care poate fi folosit pentru eliminarea apei retinuta de organism pe timp de vara sau in perioadele mai delicate ale lunii. Infuzia se face din cantitatea de cozi uscate pe care o poti ridica cu trei degete, la o cana cu apa. Se serveste cate o cana de ceai de cozi de cirese inainte de mesele principale. Cele care l-au incercat il lauda pentru rezultatele uimitoare avute asupra celulitei.