Nutritia adultilor

Nutritia descrie procesele prin care toate alimentele pe care o persoana le consuma sunt absorbite si nutrientii de care organismul are nevoie sunt absorbiti. O nutritie buna poate ajuta la prevenirea bolilor si promoveaza sanatatea.
Vitaminele si mineralele sunt o parte importanta a nutritiei. Vitaminele sunt substante organice prezente in mancare. Ele sunt cerute de organism in cantitati mici pentru a regla metabolismul si a mentine o crestere si o functionare normala. Mineralele sunt vitale pentru ca ele construiesc ziduri care ajuta muschii, tesuturile si oasele. Ei sunt de asemenea importanti in multe sisteme, precum hormoni, transportul oxigenului si sistemele de enzime.
Exista multi nutrienti pe care organismul ii absoarbe din mancare si fiecare grup de alimente asigura cel putin un nutrient.
Un plan de nutritie bun iti va asigura un echilibru.
Dietele speciale sau terapia nutritionala poate fi folosita sa complimenteze alte tratamente pentru a trata anumite boli si probleme, precum:
– Colesterol marit. Consumarea unei diete bogate in fibre si saraca in grasimi saturate si colesterol poate ajuta la rezolvarea acestei probleme.
– Tensiune arteriala. Reducerea sarii si a anumitor grasimi, precum si a sanatatii per ansamblu, ajuta la diminuarea tensiunii. Anumite diete au fost dezvoltate pentru a scadea riscul dezvoltarii tensiunii arteriale si bolilor de inima.
– Diabetul . Nutritia este importanta pentru adultii cu diabet de tip 2. Acestia vor trebui sa isi controleze portiile, sa manance regulat si sa manance alimente bogate in nutrienti.
– Anemia. Oamenii cu anemie au nevoie sa obtina mai mult fier din dietele lor si vor fi incurajati sa manance mai multe alimente.
Uneori, oamenii care sunt bolnavi au nevoie de nutritie artificiala pentru a-i ajuta sa primeasca nutrientii corespunzatori.
Nutritia este importanta pe tot parcursul vietii adultilor. Ca adulti mai tineri, o nutritie buna ne ajuta sa fim mai puternici pe masura ce avem nevoie de energie pentru vietile noastre active. Femeile insarcinate trebuie sa acorde si ele o atentie deosebita nutritiei. Oamenii care ajung la varsta maturitatii, trebuie sa tina cont de problemele medicale.

Citeste si:  Masti cosmetice cu fructe de sezon
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.