fbpx

Cum sa slabesti fara sa tii regim? Metoda constientizarii

dieta si constientizarea

Intrebarea asta suna la fel de miraculos ca gasirea pietrei filosofale. Si nu, nu ne referim nici la creme minune, nici la un bisturiu care sa ne sculpteze la dimensiunile dorite. Cand vrem sa slabim, faptul ca vom tine regim, ca urmeaza sa ne privam de ceea ce ne place sa mancam este de la sine inteles. Totusi, exista doi profesori, Zermati si Apfeldorfer, care sustin ca ne inselam. Si care propun o metoda noua de a se raporta la mancare atunci cand dorim sa slabim. Metoda consta, in principal, in constientizare.

Noua lor abordare consta in ceva ce va suna cunoscut: ideea nu e sa mancam mai putin, ci mai bine. Numai ca acest «mai bine» inseamna altceva in cazul de fata. Nu se refera la calitatea alimentelor, ci la sensul propriu. Sa luam inghitituri mici, sa mestecam lent, sa simtim ce avem pe limba si chiar sa decriptam gusturile. Metoda accelereaza senzatia de satietate, pune stop lacomieri si ne regleaza automat doza de hrana pe care o consumam.

Citeste si:  Sfaturi de machiaj de la Bobbi Brown (video)

Metoda presupune mai multe etape.

1. Testam constientizarea

Nu e suficient sa spui cuiva sa manance lent. In schimb, daca ii spuni sa manance atent, e cu totul altceva. Asta presupune metoda constientizarii depline. Cu aceasta tehnica, mesele se esaloneaza in mai multe etape. Fie ca e vorba de un fel de mancare sau de un produs anume, procesul ramane identic.
Mai intai: privim alimentul. Ne imaginam textura, consistenta. Luam o prima inghititura, una mica. Si ne indreptam atentia pe rand asupra fiecarui simt. Incercam sa ne reprezentam mental ce avem in gura. Vizual, tactil, olfactiv.

Citeste si:  Obiceiuri pentru un corp frumos

2. Simtim gustul
Mai luam o inghititura. Ne concentram de data asta asupra gustului, a diferitelor arome. Ca sunt acrisoare, condimentate sau dulci. Mestecam incet pentru a avea timp sa denumim , sa identificam fiecare aroma pe care-o gustam. Si mai ales pentru a realiza ceea ce facem si pentru a ne “anunta creierul”.

3. Ghicim aromele

In a treia etapa, gasim aromele, identificam ingredientele incercand sa ne dam seama care ingredient a conferit cutare aroma.

4. Ne intrebam daca ne mai e foame cu adevarat

Dupa cateva inghitituri apreciate cu lentoare, ne dam seama ca daca mancam cu atentie, aplecati asupra mancarii si senzatiilor, nu asupra altor activitati, ne saturam mai usor. Asta inseamna ca excludem de la masa cititul telefonului sau uitatul la televizor. Cand ii acordam timp, stomacul nostru devine constient de cantitatea ingurgitata si transmite semnalul de satietate.

Gratie acestui sistem de autoreglare, vom alege in mod natural alimente bune pentru corpul nostru. Veti vedea ca veti ajunge sa respingeti ce e dulce sau gras dupa foarte putine inghitituri intrucat senzatia de satietate se va instala rapid. Nici nu ne vom afla in situatia de a ne infometa intrucat chiar vom asculta de senzatia de foame, nu de altceva. Numai ca nu vom mai lasa sa fim distrasi de la ea si sa mancam mai mult decat avem, de fapt, nevoia.

3 Comentarii
  1. Utile aceste informatii! Si folosirea unor suplimente poate sa fie de ajutor in procesul de slabire, cu conditia sa se aleaga produsul potrivit.

  2. Eliminarea unor kilograme care sunt in plus nu e un lucru chiar asa usor de realizat. Desi din afara pare simplu, daca tu esti cel cu probleme constati ca este greu sa dai jos kilogramele. O solutie la indemana fiecaruia e sportul si alimentatia, dar si folosirea unor produse arzatoare de grasimi e ceva frecvent. Eu intr-o perioada am luat therma cuts si am mai dat jos, dar nu cred ca doar pastilele mau ajutat. probabil ca daca nu faceam sport nu slabeam.

  3. Slabitul e o problema cu care se confrunta foarte multa lume. Din nefericire si eu am astfel de probleme cu greutatea si de curand am inceput o cura cu produsul Thermacuts. Sper din suflet sa reusesc sa mai elimin din kilogramele pe care le am in plus pentru ca e in beneficiul sanatatii mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.