fbpx

Ceaiuri de slabit

Plante din ceaiurile de slabit
Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolva grasimile, stopeaza absorbtia acizilor grasi. Teina continuta in planta de ceai este revigoranta si poate inlocui cafeaua; spre deosebire de cofeina, teina se absoarbe treptat in organism, ceea ce ii diminueaza impactul toxic si ii prelungeste efectul.
Ceaiul negru are proprietati asemanatoare cu ale ceaiului verde, intensificand metabolismul si favorizand arderea grasimilor; cercetari recente au demonstrat ca doua dintre substantele prezente in ceaiul negru – theaflavina si thearubigina – se comporta asemanator cu insulina, controland nivelul glicemiei.
Cicoarea favorizeaza secretia biliara, detoxifierea ficatului si refacerea celulelor hepatice, motiv pentru care este recomandata ca adjuvant in tratarea alcoolismului.
Crusinul. Coaja de crusin are proprietati purgative, deci este recomandat in constipatia cronica. Trebuie administrat cu precautie pentru ca este cu adevarat eficient!
Feniculul este antispastic, carminativ, calmeaza durerile abdominale, reduce spasmele digestive si balonarile prin evacuarea gazelor intestinale; are efect sedativ.
Gingseng – radacina – este tonic, stimulant si revitalizant.
Hibiscus. Cunoscut si sub denumirea de trandafir chinezesc sau trandafir japonez, este antiinflamator, usor laxativ si antioxidant.
Lamaia este un puternic antioxidiant, detoxifiant si o sursa clasica de vitamina C. In timpul in care este digerata, lamaia produce carbonat de potasiu, care actioneaza pentru prevenirea hiperaciditatii gastrice; lamaia se transforma dintr-un aliment acid intr-unul bazic. Uleiul din coaja de lamaie si cel din coaja de portocala, avand proprietati detoxifiante si decongestive, curata ficatul si rinichii.
Lemnul dulce are efect diuretic si laxativ; fluidizeaza secretiile, inclusiv mucozitatile intestinale marind motilitatea digestiva.
Un purgativ „de mare angajament” se obtine prin combinarea, in parti egale, a pulberii din scoarta de crusin cu pulbere de lemn dulce. Nu se administreaza mai mult de 3 g (un varfulet de cutit) intr-o priza.
Lemongrass are proprietati antibacteriene si antifungice, ajuta la detoxifiere si energizare.
Leusteanul este un diuretic performant, capabil chiar sa dizolve pietrele de la rinichi; stimuleaza secretia salivara si gastrica, fluidizeaza secretiile, usurand digestia si expectorarea.
Lotusul are efect laxativ si detoxifiant.
Macesele au efect diuretic si stimulator al secretiei biliare. Contin vitamina C care este antioxidanta dar, pe de alta parte, sporeste pofta de mancare.
Matasea de porumb este diuretica.
Menta regleaza digestia si stimuleaza secretia biliara. Atentie! Consumata in cantitati prea mari, menta poate sa constipe.

Citeste si:  Make up trend – eyelinerul colorat
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.