Peelingul natural al fetei

In sezonul rece, apar intotdeauna probleme la nivelul tenului legate de deshidratare din cauza factorilor externi: frig, vant rece, presiune atmosferica scazuta. Se produc schimbari profunde la nivelul tegumentelor, iar fata este zona cea mai afectata .Metamorfozele de la nivel celular pot fi prevenite si tratate acasa sau in cabinetul cosmetic prin trei etape:
1.peelingul
2.hidratarea
3.hidratarea si hrana regiunii oculare.

Vom discuta azi despre prima etapa:

1.Peelingul natural al fetei

Peelingul sau gomajul este un procedeu foarte vechi inca de pe vremea egiptenilor, este o terapie de regenerare tisulara si consta in indepartarea stratului de celule epiteliale superficiale.
Ingrosarea stratului de celule cornoase al epidermului este o consecinta naturala a solicitarilor la care este supus tenul in timpul verii. Este bine sa folosim produse profesionale naturale pentru a evita alergiile si iritatiile. Recomand peelingurile mecanice naturale, nu pe cale chimice care pot agresa epiderama. Peelingul nu inroseste si nu exfoliaza.

Citeste si:  Tratarea pielii uscate

O masca de curatare foarte buna poate fi faina de malai cu care se poate freca tenul, dar sugerez gomajul adecvat fiecarui tip de ten: masca profesionala de curatare ce inlatura delicat impuritatile si „celulele moarte”, ce fac pielea sa devina stinsa si opaca. Atentie insa: nu folositi cu frecventa excesiva sau pe tenul foarte sensibil, cu acnee, cuperoza sau dermatoza. Aplicati Masca de curatare de la Ardes, masati delicat, apoi clatiti.

Citeste si:  Cum sa-ti cureti pensulele de machiaj in mai putin de 1 minut (video)

In cazul tenurilor foarte sensibile, recomand gelurile. Gelul scrub pentru ten sensibil, de la Ardes reuseste sa faca un gomaj delicat al fetei, dar si al corpului. Castravetele are un efect usor demachiant si de peeling. Are pH usor acid. Se foloseste pe piele, ca un sapun normal sau ca gomaj. Efectul poate fi dozat, variind timpul de repaus si intensitatea masajului. Atentie: evitati contactul cu ochii; în caz contrar, clatiti cu apa. Oricum, nu exagerati cu uzul produselor exfoliante si scrub; pielea prea subtire este mai expusa în confruntarea cu agentii externi si UV! Distantati uzul produselor cu AHA (alfahidroxiacizi) de cel al produselor cu acid retinoic.

Citeste si:  Dieta mediteraneana – sau cum pot ajunge condimentele si mirodeniile mai importante decat alimentele

Pentru tenul gras, ar fi bine sa folositi un produs specific acestui tip de ten – gelul scrub pentru ten gras de la Ardes care este de fapt un gomaj delicat, pentru corp si pentru tenul gras, acneic. Contine: AHA, acid glicolic si brusture. Gel scrub cu efect demachiant si pH usor acid. Uz: se foloseste ca un sapun normal sau ca gomaj. Efectul „peeling” poate fi dozat, variind perioada de repaus si intensitatea masajului.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.