fbpx

Ingrijirea tenului acneic

Please select a featured image for your post

Toate ne dorim sa avem un ten perfect si fara nici un fel de impuritati, insa din pacate, natura ne joaca uneori feste si ne trezim cu un ten gras, predispus la aparitia acneei. Pacatoasa acnee apare datorita unei reactii anormale in interiorul glandelor sebacee, respectiv dificultate de eliminare a celulelor moarte prin pori, astfel ca se infunda canalele, care devin mult prea lipicioase si atrag alte celule. Pentru ca pielea nu mai are pe unde elimina sebumul, acesta impinge canalele porilor si se intareste, formand cosurile pe care le detestam cu totii. Aparitia acneei poate fi moderata, asa cum au demonstrat studiile stiintifice, prin temperarea aportului de alimente nocive, grase sau toxice pe care le ingeram. De exemplu, unele femei care exagereaza cu ciocolata declara ca in scurt timp dupa ce au consumat „ceva dulce” le apar cosuri.
Primul pas in ingrijirea tenului acneic este vitaminizarea, intrucat acneea apare datorita unei carente de vitamina A si betacaroten. Aceasta carenta poate fi remediata atat printr-o dieta corespunzatoare, completata de consumarea a minumum 2 litri de apa pe zi, dar si prin administrarea de suplimente nutritive care sa ajute organismul in lupta cu acneea si in purificarea lui.
Citeste si:  Ultimele tendinte in machiaj
Cei trei pasi in ingrijirea tenului acneic sunt aceeasi ca si in cazul tenului normal: demachiere, tonifiere si hidratare, insa necesita produse speciale si o atentie deosebita. Demachierea trebuie facuta cu un ajutorul unui gel special pentru demachierea tenului acnei si gras, in nici un caz cu un demachiant foarte hidratant, care va incuraja ingrasarea tenului. Demachiantul nu are rolul de a intra in piele si hidrata, ci de a indeparta sebumul si impuritatile care astupa porii. Alegeti un demachiant cu proprietati astringente, special conceput pentru acnee. Etapa de tonifiere trebuie de asemenea parcursa folosind un produs special, astringent si neaparat pe baza de alcool si nu grasimi. Intrucat tonifierea este un pas important care pregateste tenul pentru hidratare, nu trebuie omis. Hidratarea se face cu o crema foarte usoara, in nici un caz creme grase. Crema trebuie sa fie special conceputa pentru a controla secretia de sebum si a mentine supletea tenului.
Citeste si:  Cremele anticelulitice
In ceea ce priveste ingrijirea tenului, nu folositi in nici un caz solutii abrazive, gomajul fiind total neindicat pentru tenul acneic. De asemenea, curatati tenul cu miscari ferme, nu insistati foarte mult cu miscarile circulare, intrucat nu faceti altceva decat sa imprastiati focarul de infectie si bacteriile de la un cos la altul! Puteti insa folosi cu incredere mastile purificatoare, care se exfoliza si o data cu ele indeparteaza punctele negre si bacteriile.
Citeste si:  Fructoza
Fondul de ten este des folosit pentru mascarea acneei si a punctelor negre, insa trebuie sa alegeti un fond de ten special conceput pentru tenul acneic: neaparat sa fie un fond de ten fluid, care se intinde foarte usor si are proprietati astringente. Cel mai indicat este sa folositi un fond de ten mineral, care nu incarca tenul si il lase sa respire. Fondul de ten pudra nu inseamna insa ca este mineral. Pentru a afla mai multe despre machiajul mineral, va invitam sa cititi articolul nostru despre acesta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.