Idei de machiaj pentru „ochelariste”

Chiar daca porti ochelari de vedere in fiecare zi, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti ascunzi ochii in spatele lentilelor. De fapt, folosind tehnicile de machiaj potrivite poti profita de efectul pe care il au lentilele asupra ochilor tai. Probabl ca va trebui sa faci cateva mici modificari in felul cum iti machiezi ochii, insa nu e nimic complicat.

Inainte sa pui mana pe farduri si aplicatoare, uita-te putin in oglinda si analizeaza aspectul ramelor. Daca iti place machiajul complicat si colorat, ramele trebuie sa fie cat mai simple pentru a nu-ti incarca chipul. Ramele care sunt deja colorate si indraznete nu-ti permit decat un machiaj discret. Apoi, analizeaza efectul pe care il au lentilele asupra ochilor tai ? Par mai mari sau mai mici dupa ce iti pui ochelarii ? Daca lentilele sunt pentru miopie, ochii tai vor parea mai mici in spatele lentilelor. Lentilele pentru hipermetropie au exact efectul opus: ochii tai vor parea mai mari. Este un aspect de care trebuie sa tii seama atunci cand te machiezi pentru ca, prin farduri, sa creezi iluzia unor ochi mai mari sau mai mici, dupa caz.

Lentilele iti maresc ochii

Daca ochii tai par mai mari cand iti pui ochelarii, va trebui sa te machiezi cu foarte multa atentie caci orice defect, cat de mic, se va observa imediat. Aplica fondul de ten obisnuit, apoi foloseste un anticearcan sau un baton corector (pentru ca si cearcanele vor fi mai evidente din cauza lentilelor), dar ai grija sa fie potrivit cu nuanta tenului tau si aplica-l cu mare atentie.

Alege culoarea cu care vrei sa te machiezi si foloseste trei farduri e aceeasi culoare, dar in nuante diferite: un ton deschis, unul mediu si unul inchis. Ca sa nu faci greseli, poti sa alegi o trusa de farduri care contine trei nuante ale aceleasi culori. Culoarea cea mai deschisa aplic-o pe toata pleoapa, de la gene pana la sprancene. Tonul mediu aplica-l numai pe pleoapa mobila. In sfarsit, adauga nuanta cea mai inchisa, incepand cu coltul interior al ochiului si pana la jumatatea pleoapei. Cu degetul, estompeaza nuanta cea mai inchisa pentru ca trecerea catre cea medie sa nu fie brusca. Aminteste-ti ca orice greseala, cat de mica, se va vedea bine prin lentile.

La sfarsit, aplica mascara in mai multe straturi. Aici, ochelarii te ajuta pentru ca genele tale vor parea mai dese si mai lungi. Foloseste-te de acest efect, insa alege cu grija mascara. Daca nu este de calitate, defectele se vor vedea imediat.

Citeste si:  Picioare si glezne mai suple

In mod normal, eyeliner-ul nu este indicat pentru ca, prin lentile, aspectul lui va fi prea evident. Daca nu poti renunta la el, traseaza o linie subtire de tus (numai daca ai mana sigura) sau foloseste un creion pe care il estompezi cu un aplicator de fard.

Lentilele iti micsoreaza ochii

Daca ochii tai par mai mici dupa ce iti pui ochelarii, poti folosi machiajul pentru a-i face mai mari si a-i pune in evidenta.

Din nou, ai nevoie de trei farduri diferite, in nuante ale aceleiasi culori. Aplica fardul cel mai deschis pe toata pleoapa si pe arcada, de la gene pana la sprancene. Nuanta medie aplic-o pe pleoapa mobila si estompeaza marginile cu degetul. Apoi ia o pensula cu coada lunga si subtire si asaza-o in asa fel incat sa formeze o linie de la coltul exterior al ochiului pana la capatul exterior al sprancenei. Acum foloseste fardul cel mai inchis pentru a trasa un triunghi: varful lui va fi pe pleoapa mobila, la jumatatea globului ocular, iar baza lui va fi pe linia pensulei. Estompeaza cu degetele acest triunghi. Scopul este ca ochii tai sa para mai mari.

Citeste si:  Machiaj gotic (video)

Ia un creion contur alb si deseneaza un punct in coltul interior al ochiului, apoi estompeaza-l cu degetul. Poti folosi acelasi creion alb pentru a trasa o linie subtire pe pleoapa inferioara, chiar la radacina genelor. Din nou, scopul este ca ochii sa para mai mari.

La sfarsit, aplica mai multe straturi de mascara. Ai nevoie de gene cat mai groase si lungi.

Alte sfaturi

• Alege lentilele cu tratament anti-reflex, altfel nu va putea nimeni sa-ti vada ochii.
• Fii atenta la creion pentru sprancene, daca folosesti. Sprancenele inchise la culoare si foarte bine definite, alaturi de ramele ochelarilor dau un efect ciudat si neplacut. Totusi, sprancenele trebuie sa fie mereu ingrijite pentru ca ochelarii atrag atentia asupra lor.
• In general, machiajul ochilor trebuie sa fie mai pronuntat, iar culorile mai puternice.

• Alege farduri de calitate, care nu se strang pe pleoapa si nu cad sub ochi. Evita fardurile cu particule stralucitoare.

• Daca ai gene lungi, care ating lentilele, foloseste ondulatorul de gene si mascara waterproof.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.