fbpx

Baia, calea cea mai simpla spre frumusete si relaxare

Please select a featured image for your post

De cele mai multe ori preferam un dus rapid, dar trebuie sa recunoastem ca nimic nu se compara cu o baie calda, aromata si relaxanta. O simpla baie ne poate face sa ne simtim cu adevarat bine, ajutandu-ne sa uitam macar pentru un moment de stresul si grijile cotidiene. Mai mult decat atat, momentul baii trebuie sa constituie un adevarat rasfat, un tratament de frumusete, dar si cel mai la indemana mod de a ne relaxa si linisti dupa stresul adunat peste zi. Haideti sa descoperim impreuna cateva lucruri importante pentru o baie ca la carte. 1. Temperatura apei. De departe, factorul cel mai important al unei bai il constituie temperatura apei. Temperatura cea mai potrivita pentru apa, este cea a camerei. Baile calde sunt foarte bune pentru relaxare. Acestea au efect linistitor si dau acea senzatie de curatenie. Atentie insa, la baile prea calde, fierbinti. Acestea pot fi foarte periculoase intrucat obosesc inima, slabesc organismul si usuca pielea. Asadar, nu exagerati cu o baie lunga si fierbinte deoarece puteti avea acea senzatie de sfarseala. Se recomanda ca baile calde sa fie intre 35-38 grade C, iar durata lor sa nu depaseasca 15-20 de minute.
La fel ca si baile calde, si baile reci au avantaje si dezavantaje. Baile reci pot fi minunate cand vine vorba de tonifierea pielii sau de inviorarea noastra, dimineata, la trezire. Problema lor este ca pot suprasolicita inima si pot determina chiar si o transpiratie abundenta. De asemenea, baile reci pot duce cu timpul si la ofilirea pielii.
Citeste si:  Obezitatea este in continua crestere
2. Momentul potrivit. Baile sunt indicate chiar si de 2-3 ori pe saptamana. Important este ca macar o data pe saptamana sa va gasiti timp sa va relaxati si sa va bucurati de placerile care vi le ofera o baie. Nu trebuie sa va alegeti o ora anume sau un moment anume cand sa faceti baie. Fie seara sau dimineata, baie nu trebuie facuta imediat dupa masa, fiind necesar sa treaca cel putin 2-3 ore dupa masa principala.
Citeste si:  Flori pentru par
3. Atmosfera de vis. Daca va doriti o baie cu adevarat relaxanta si placuta, nu ezitati sa va creati si atomsfera potrivita. Stingeti lumina si alegeti o lumina mai slaba. Apelati si la lumanari parfumate. Aprindeti-le si decorati cada de jur imprejur cu ele. Odata ce lumina este asigurata, treceti la muzica. Nu se poate sa ignorati acest aspect. Muzica este ideala, deoarece va poate linisti si relaxa. Alegeti o muzica speciala de baie, nu foarte ritmata, dar nici prea lenta. Pregatiti apoi apa in care adaugati dupa bunul plac, spume, saruri, plante sau uleiuri aromatice. Asezati-va comod, cu un prosop sub cap si pentru un moment uitati de tot ceea ce se intampla in jur. 4. Hidratarea necesara. Dupa baie, la iesirea din cada frictionati pielea cu un prosop pentru a stimula circulatia sanguina. Nu va stergeti complet de apa, astfel lotiunea sau uleiul de corp va patrunde mult mai usor in piele. Dupa aceasta operatiune, aplicati pe tot corpul si in special pe zonele care prezinta o tendinta mai mare de uscare, o lotiune hidratanta sau un ulei de corp potrivit. Nu faceti economie la crema folosita si aplicati un strat generos pentru a masa mai apoi pielea prin miscari usoare si delicate.
Citeste si:  Cum sa te machiezi ca Jessica Simpson (video)
5. Gimnastica si masajul. Baia e menita sa va relaxeze si astfel gimnastica si masajul nu pot lipsi. Faceti cateva exercitii simple de gimnastica pentru a va elibera de tensiune. Nu cautati exercitii foarte complicate. Apelati la miscari simple de intindere si indoire a picioarelor si bratelor. Nu uitati nici de masaj. Masati tot corpul de la de glezne spre gat cu miscari usoare. Daca pielea incepe sa se inroseasca putin inseamna ca masajul este eficient. Incercati pe cat posibil sa adoptati in baie atat masajul cat si gimnastica. Veti reusi sa ramaneti stralucitoare, radiante si in forma.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.