fbpx

Plante agatatoare

Unde fugi cand aerul conditionat te-a „lasat balta”? In gradina casei sau pe balcon. Daca ai o pergola din plante agatatoare, nu iti mai vine sa te intorci in casa!
Nu ai inca o cupola de verdeata? Se rezolva, nu e timpul trecut. Dar nu te gandi sa „furi” cateva plante cataratoare, cu radacini cu tot, de la vecinii mai vine dotati. Iti vei strica relatiile cu ei de pomana: plantele nu se vor prinde, pentru ca nu suporta sa le fie deranjate radacinile. Fa un drum la florarie sau la un supermarket si cumpara-ti cateva specii de „alpiniste” in ghiveci. Daca vrei sa le transplantezi in gradina, le scoti din vas cu tot cu pamant (pentru a menaja radacinile). Aseaza-le in locul in care vrei sa ai umbra.
Infinge in pamant, in apropierea tulpinilor (cu grija, sa nu distrugi radacinile) un suport din lemn (un bat mai solid si mai inalt) sau din metal. Rasuceste mladitele in jurul suportului: vor „prinde imediat ideea” si, mai departe, se vor descurca pe cont propriu. Alta varianta: leaga niste sfori de un bat scurt, infipt in pamantul din ghiveci sau chiar de marginile ghiveciului, in care ai facut niste gauri. Celelalte capete ale sforilor le legi de un cui sau de un carlig pe care le-ai fixat in tavan.
Lablab
Este, de fapt, o fasole decorativa, cu flori violet. Este foarte vrednica- se inalta mult si repede.
Quamoclit
Sub acest nume pompos „se ascunde” o delicata floare rosie, nu cu mult mai mare decat o moneda de 10 bani.
Zorele
Desi sunt rustice, nu s-au demodat niciodata. La umbra si in parfumul lor sa tot stai, toata vara.
Condurasi
Nu sunt, de felul lor, „alpinisti”, din contra, ii vezi, de regula, in cosuri suspendate „aruncandu-se” in gol. Dar poti, foarte bine, sa ii conduci si pe ei, spre inaltimi.

Citeste si:  Masina de spalat vase
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.