
Sunt unele dintre cele mai frumoase flori și ne împodobesc casele și balcoanele. Dar, ca să te bucuri cum trebuie de ele, trebuie să știi cum se îngrijesc mușcatele primăvara. Ce trebuie neapărat să faci?
Au niște culori minunate, ne îmbogățesc viața și ne aduc zâmbetul pe buze. Se spune chiar că aduc și sporul în casă. Însă, trebuie să ai multă grijă când vine vorba despre mușcate.
Cum se îngrijesc mușcatele primăvara?
În primul rând, atunci când vine căldura, nu se scot niciodată plantele direct afară. Dacă ai o cameră puțin mai rece sau un hol ferit, le pui întâi la temperaturi un pic mai scăzute, pentru a se obișnui cu diferențele din exterior.
Tot acum este momentul propice pentru a le toaleta. Se curăță frunzele uscate ale mușcatelor și se mai scurtează lăstarii. Dacă dorești să înmulțești florile, poți folosi bucățile acestea tăiate pentru replantare.
Când sunt toaletate așa cum trebuie și s-au acomodat cu temperaturile, trebuie să le muți în alte ghivece, cu pământ proaspăt de flori. Găsești în comerț produsele potrivite.
Pe timpul iernii, mușcatele se udă mai rar, dar atunci când vine primăvara nu trebuie să udați peste noapte mai mult. Se reia procesul treptat, până ajungi să le uzi regulat, de 2 sau de 3 ori pe săptămână.
În cazul în care observi că rămâne apă în farfuria de sub ghiveciul mușcatei, trebuie să o arunci. Cel mai bun moment pentru mutarea florilor din casă în exterior este luna mai, chiar spre finalul lunii, atunci când temperaturile sunt suficiente.
După câteva săptămâni de la mutare, poți să începi să aplici îngrășămintele naturale. Poți pregăti chiar tu un îngrășământ organic sau poți cumpăra unul din comerț.
Trebuie să ții cont neapărat să pui mai mult potasiu pentru ca planta să înflorească mai mult pe tot parcursul anului.