Verde crud..la tine in casa

Please select a featured image for your post

Primavara e deja de multa vreme instalata asa incat incepem din ce in ce mai mutl san e bucuram de soare si mai ales de verdeata. Desigur, primavara este si momentul in care casa noastra prinde culoare, fie pentru ca avem noi grija de asta fie pentru ca pur si simplu lumina solara de care ne-a fost atat de dor o face sa para altfel.
Totusi, ceva nu poate lipsi pentru ca primavara sa se insaleze pe deplin in locuinta noastra – florile. Din lipsa de timp sau pur si simplu pentru ca nu au incercat niciodata altceva, multe dintre noi preferam sa sa asezam cate un buchet de flori in vaza din sufragerie, doar pentru a le arunca peste cateva zile. Ceea ce nu ne amintim poate de foarte multe ori este acela ca rolul florilor nu este doar unul pur decorativ, ci si unul pshioterapeutic. Cu cat mai mult admiram frumosul, cu atat starea noastra de spirit se imbunatateste si vom fi mai fericiti.
Citeste si:  Arome placute pentru locuinta ta
Desigur, o varianta usor mai complicata, insa poate mult mai placuta decat florile din vaza sunt cele pe care le crestem singuri, asteptand zi de zi sa evolueze sub ochii nostril pana cand ne ofera bucuria infloririi si mai ales privilegiul de le admira in tihna mai mult timp. E vorba desigur despre florile de apartament, si in cazul in care nu v-ati adus deja aminte de ele, ei bine aflati ca primavara e momentul cel mai potrivit pentru a le achizitiona si mai ales pentru a avea grija de ele.

Citeste si:  Apara-te de tantari
In primul rand, inainte de a purcede la amenajarea unei mici gradini in propria casa, sunt cateva lucruri de care aveati neaparata nevoie. Pe scurt, la cel mai apropiat supermarket sau la un magazine specializat puteti gasi cu usurinta jardiniere de toate felurile si dimensiunile, cateva pungi cu pamant si eventual ingrasamant special pentru flori. De asemenea, mai aveti nevoie si de o pereche de manusi, eventual o lopatica si… multa rabdare. In al doilea rand, trebuie sa stabiliti foarte clar locul in care va veti amenaja coltul verde. Cei mai multi fac greseala de a-l amenaja in balcon, insa mai ales cei care locuiesc la bloc vor avea nu de putine ori supriza de se trezi cu platntele uscate din cauza efectului de sera pe care il creeaza geamurile si lumina solara puternica. Locurile potrivite ar fi de pilda vecinatatea geamului de la living sau chiar exteriorul blocului, in cazul jardinierelor suspendate.

Citeste si:  Unde este ACASA?
Odata stabilite toate acestea, puteti alege deja florile. Fie ca optati pentru un bulb imprumtat de la vecina, fie ca alegeti cateva plicuri cu seminte de la magazine, ideea e ca florile trebuie puse cu grija si mai ales cu pasiune. Nu uitati sa le udati o data la doua zile sau chiar mai rar, in functie de specie, si veti avea cat de curand un strop de verde crud care va va incanta privirile zi de zi.


2 Comentarii
  1. la mine la munca se obisnuieste ca de ziua colegelor in loc de un buchet de flori sa se dea un ghiveri.Este o idee foarte apreciata de sarbatorite

  2. iubesc florile, iar casa mea e plina de ghivece. cred ca oamenii care iubesc florile nu pot fi rai la suflet, deci asta spune mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.