fbpx

Varianta eco pentru podele si mobilier – exoticul bambus

Exotismul Orientului Mijlociu isi pune din ce in ce mai mult amprenta pe alegerea europenilor in materie de design interior, aflandu-se in topul preferintelor cand vine vorba de mobilier si motive ornamentale. Lemnul de esenta exotica are in componenta culori calde, iar piesele de mobilier fabricate din bambus, ratan sau trestie contrasteaza prin simplitate cu stilul incarcat dat de lemnul masiv sau pal. Elementele coloniale, impletiturile migaloase caracteristice stilului oriental, sunt majoritatea – unicate, realizate manual. Piesa de rezistenta in orice casa din Tibet, Japonia, India, Tailanda, China sau Malaiezia, mobilierul din bambus nu prea mai constituie nici la noi un element exotic, reprezentand noul trend in domeniul amenajarilor interioare.

Mobilierul si podelele din bambus sunt considerate eco pentru ca este singura planta arborescenta care ajunge la maturitate intr-un singur an, crescand pana la aproximativ 2 metri pe zi. Daca te-ai saturat de podeaua clasica din stejar sau cires, iti propun, asadar, stilul exotic pe care il confera parchetul din bambus. Cu un nivel de rezistenta foarte ridicat, primul mare avantaj al bambusului este ca poate fi folosit atat in dormitoare si dinning, cat si in bucatarie sau bai. Renuntand la gresia omniprezenta, vei oferi locuintei tale un aer de eleganta si de intimitate totodata. Este un plus pe care putine alte tipuri de parchet pot sa-l dea. Culoarea sa naturala este un galbui-rosiatec pal care confera caldura si prospetime, insa printr-un proces de afumare, se pot obtine de la nuante intermediare pana la foarte inchise, in momentul de fata intalnindu-se intr-o gama foarte variata.

Citeste si:  Unde este ACASA?

Nu trebuie sa iti faci probleme nici daca ai o pisicuta care zgarie sau un catel care roade cu pofta mai tot ce intalneste in cale. Bambusul este practic si foarte lesne de intretinut, fiind prima optiune in materie de parchet pentru trafic intens in Japonia. Structura lui naturala poate sustine de cateva ori propria-i greutate, ceea ce inseamna ca este aproape imposibil sa se se rupe. O alta bila alba pentru extravagantul bambus ar fi faptul ca poate fi instalat pe aproape orice suprafata, in vreme ce alte tipuri de lemn necesita pregatiri asidue de preparare a acestora, in prealabil. Este, de asemenea, foarte rezistent la umezeala, iar aspectul este asemanator cu cel al podelelor realizate din lemn masiv. Pretul unui metru patrat de parchet din lemn de bambus variaza in primul rand in functiede tip, dar si de finisaj, placaj, etc, insa in general, poti gasi preturi accesibile, fara sa depui prea mult efort.

Citeste si:  Stilul formal

Bambusul poate fi ales si ca material pentru mobilier. Un pat cu baldachin sau un dulap din bambus pot pune in valoare personalitatea locuintei tale si te duc cu gandul la padurile tropicale, salbatice. Exista acum suficiente magazine in care gasesti aproape orice articol: canapele, mese, scaune, paturi sau dulapuri.

Foarte simplu de prelucrat, bambusul este folosit si pentru fabricarea accesoriilor de baie sau de bucatarie: boluri, suporturi pentru farfurii, sapuniere, etc. In spa-uri reprezinta principalul material accesorizant tocmai datorita atmosferei reconfortante pe care care o confera. Si poate cele mai surprinzatoare sunt asternuturile si prosoapele din fibra de bambus. Socotite obiecte de lux datorita puterii de absorbire – cu 50% mai multe lichide – asternuturile din fibra de bambus au proprietati naturale antibacteriene.

Daca iti doresti un design eco in locuinta ta, atunci alegerea este simpla: trebuie sa optezi pentru lemnul de bambus. Exotic si elegant, mobilierul din bambus poate repreznta o idee inspirata pentru orice tip de locuinta, fie ca ne referim la o casa cu spatii largi sau la apartamentul micut de bloc.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.