Un drum rapid catre casa dupa ce bei: barul la domiciliu

Avantajele detinerii unui bar la domiciliu: nu dai pe o cafea de zece ori mai mult decat pretul de achizitie sau pe o bere draft de patru ori mai mult, nu cheltui banii nici pe taxi la plecarea catre casa sau nu risti ridicarea permisului auto dupa suflatul in fiola, nu imparti spatiul cu indivizi care nu iti sunt pe plac, urmaresti ce program TV iti pofteste inima si asculti muzica potrivit aceluiasi criteriu, te aprovizionezi cu bauturile preferate.

Dezavantaje: daca ai sot sau sotie, nu iti poti aduce amantul sau amanta aici; daca nu, frecventarea acestui local are mici sanse sa-ti ofere o intalnire marcanta, eventual doar prietenii unor prieteni; nu te poti afisa in lume.

Cantariti avantajele si dezavantajele si decideti cat e de interesant sa va faceti bar acasa. Si mai tineti cont de un avantaj: daca ai bar in locuinta, nu te opreste nimeni sa mergi si la localuri. Daca n-ai, nu poti sa mergi si la barul tau propriu.

Citeste si:  Feng Shui pentru camera copiilor

Un mester al casei poate sa amenajeze fluierand un bar care nu se vrea sofisticat. Stilul country e cel mai putin pretentios: tejgheaua si rafturile din scanduri date cu bait sau cu rindeaua. Problemele e ca acestea se curata mai greu de praf. Pentru un astfel de bar poate fi sacrificata o camera mai mica; daca-l amplasam intr-o portiune a livingului sau a sufrageriei, va trebui sa nu faca nota discordanta cu restul decorului, si asta va fi mai greu.

Bineinteles, nu ne inhamam la o treaba pana nu-i desemnam utilitatea. Ne trebuie bar pentru ca avem multe intalniri de afaceri si le preferam la domiciliu? Atunci va fi unul elegant si doua mese cu scaune sau canapele sunt suficiente. Familia ne este numeroasa si toti membrii ei isi tin aniversarile, ne place sa socializam? Spatiul va fi mai mare, mobilierul va fi mai mobil – poate vrem sa cream loc pentru dans, sa avem o masa sau doua pe care sa amenajam bufetul suedez. Ne plac jocurile, fara sa fim neaparat gambleri inraiti? O masa de postav verde se impune. Ne mai trebuie niste masute de serviciu, daca nu procedam dupa modelul cazinourilor: masa de joc va fi prevazuta la margini cu gauri in care intra suporturi de metal pentru pahare si scrumiere.

Citeste si:  Locuinta eco

Construirea unui bar poate sa implice cheltuieli mult mai mici decat mobilarea camerei de lucru sau a dormitorului sau poate sa le depaseasca, depinde ce pretentii avem de la el. Ii facem chiuveta proprie sau, pentru cele cateva pahare si cesti folosite intr-o zi, e suficienta cea de la bucatarie? Vrem vitrina frigorifica langa bar sau frigiderul pe care-l avem deja va prelua si aceasta sarcina? Sunt firme care abia asteapta sa va instaleze barul la domiciliu: din lemn masiv de stejar, din pal, din metal si sticla, orice material si orice stil de mobilier preferati. Probabil cel cubist e mai sic decat altele.

Citeste si:  Iepurasii... ca animale de companie

Nu uitati, meseria de barman nu inseamna doar ce vedem noi din sala, sa jonglezi cu sticlele si sa conversezi cu fetele care-si etaleaza picioarele la fel de lungi ca ale scaunelor de la tejghea. Poate ca nu veti avea de carat butoaie de bere (ci doar cate-o naveta sau cate-un bax), dar tot va trebui sa stergeti des de praf rafturile si sticlele expuse intr-insele. A, iata ca-n insiruirea de inceput am omis un avantaj: barul de la domiciliu ti-l poti aproviziona si cu bauturi pe care sa le prepari in locuinta de la oras sau in gospodaria de la tara, nu-ti cere nimeni licenta de producator pentru vin, tuica, palinca, braga, socata, visinata, afinata si multe altele care se termina in „ata“.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.