fbpx

Spaghete cu fructe de mare

Pentru ca tot vine primavara, ne-am gandit la un fel de mancare mai usor, dar plin de savoare.

Ingrediente:

400 de grame de fructe de mare (caracatita, creveti, calamari).
150 de grame de midii.
150 de grame de scoici de rau.
2-3 catei de usturoi.
1 ceapa.
8 linguri de ulei de masline extra virgin.
5 rosii.
1 legatura de patrunjel, taiat.
2 foi de dafin.
5 frunze de busuioc.
Sare de mare.
Piper alb proaspat macinat.
350 de grame de spaghete.
150 ml de vin alb sec.

Mod de preparare:
Spalati fructele de mare in apa sarata (sarea din apa va va ajuta sa inlaturati eventualele urme de nisip). Lasati-le cateva minute in apa sarata. Apoi inlaturati-le intestinele, organele masticatorii si pungile de cerneala.

Cum la noi in magazine, fructele de mare sunt congelate si nu in stare proaspata, cel mai probabil veti fi scutite de aceste operatiuni.
Taiati fructele de mare in bucatele mici, cat sa incapa intr-o lingura.
Spalati midiile si scoicile de rau. Fiti atente la cochilii: acestea trebuie sa fie inchise. Atunci cand vor fi gatite, se vor deschide singure. Cele care sunt deja deschise trebuie sa fie aruncate. La fel si cele care nu se deschid in timpul pregatirii.

Citeste si:  Racoare cu mai putin aer conditionat

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti-le in uleiul de masline. Curatati rosiile de coaja si seminte, taiati-le in bucati mari si adaugati-le peste ceapa si usturoi. Asezonati cu patrunjel, dafin, busuioc, sare si piper. Adaugati fructele de mare, fara creveti si lasati totul pe foc timp de 10 minute. In acest timp, pregatiti apa pentru spaghete cu sare si putin ulei de masline. Atunci cand aceasta fierbe, adaugati pastele. Luati-le de pe foc dupa cateva minute, atunci cand sunt „al dente”.

Luati o hartie pergamentata de copt de dimensiuni mari si, folosind o perie cu peri moi, ungeti-o cu ulei de masline. Puneti hartia intr-o tava si puneti spaghetele si fructele de mare pe hartie. Adaugati si crevetii. Stropiti cu vin. Strangeti hartia si bagati totul la cuptor. Acesta trebuie sa fie incalzit in prealabil la 200 de grade. Lasati vasul in cuptor pentru 10-15 minute.

Citeste si:  Cum combinam alimentele?

Hartia se ia cu tot cu mancare din tava si se pune pe un platou. Se va deschide numai inaintea servirii.

Pont: nu folositi folie de aluminiu in loc de hartie. Daca optati pentru folia de aluminiu, se va acumula umezeala. Or, ideea este sa fie un fel ceva mai uscat, cu un gust puternic.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.