
Heringul e un peste care sfarseste marinat atat de des, incat ar trebuie sa faca o cerere catre Cel care a randuit lumea sa-l mute intr-o mare unde sa se mai afle zeama de lamaie sau otet, ulei si niscaiva mirodenii, ca sare se afla deja.
Clatitele cu sunca si ciupercute sunt un fel de alternativa la pizza. V-am oferi si o alternativa la clatitele clasice, servite ca desert, dar n-am gasit pe nicaieri pizza cu dulceata.
Rulouri de hering marinat
Ingrediente:
-heringi
-2 cepe
-100 ml ulei
-2 lamai
-1 radacina de telina
-2-3 catei de usturoi
-2-3 foi de dafin
-boabe de piper
-boabe de mustar
-masline
-sare.
Mod de preparare:
Pestii, cati vrem noi sa preparam, ii curatam de solzi si le scoatem oasele. Obtinem, dintr-un hering, doua fileuri, pe care le taiem in doua, pe lungime. Pregatim marinata. Daca nu mai avem solzi de peste, taiem ceapa solzi. Telina o dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim. Stoarcem lamile. Zeama de lamaie (o putem inlocui cu otet) si toate ingredientele, mai putin heringii si maslinele, le amestecam cu o ceasca de apa, intr-un borcan sau alt vas mai inalt. Punem in zeama obtinuta si bucatile de hering, acoperim vasul si-l lasam la rece 48 de ore. Rulam apoi fileurile de hering punand in mijloc o maslina careia i-am scos samburele. Putem lasa si cate un pic de ceapa din zeama marinata.
Clatite cu sunca la cuptor
Ingrediente:
Pentru clatite:
-2 oua
-150 g faina
-50 g unt
-50 ml lapte
-sifon sau apa minerala
-ulei
-sare.
Pentru umplutura:
-4 oua
-ulei
-1 ceapa
-100 g sunca
-100 g ciuperci
-150 g smantana
-100 g parmezan sau cascaval
-piper, sare.
Mod de preparare:
Preparam clatitele: intr-un castron amestecam faina cu doua oua. Turnam un pic de lapte si unt topit si amestecam pana dispar cocoloasele. Turnam cate putin sifon sau apa minerala, punem sare si amestecam pana obtinem o compozitie omogena, de consistenta smantanei. Intr-o tigaie incinsa si unsa cu o pojghita de ulei, le prajim pe rand, pe ambele parti, si le scoatem pe o farfurie intinsa, una peste alta. Le tinem acoperite.
Preparam umplutura: ceapa o tocam marunt si o calim laolalta cu ciupercile tocate si ele. Lasam sa fiarba pana seaca apa lasata de ciuperci. Doua dintre oua le fierbem. Galbenusurile rascoapte le amestecam, ca la maioneza, cu doua galbenusuri crude. Albusul crud il pastram. Amestecam apoi galbenusurile cu sunca tocata, ciuoercile si ceapa, doua linguri de smantana, sare si piper. Batem albusurile spuma si le incorporam si pe ele. Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le punem la cuptor, intr-o tava unsa cu unt sau cu ulei. Deasupra lor punem smantana si parmezan sau cascaval ras si le lasam la copt 20 de minute.