Ce inseamna Feng Shui si cum ne poate schimba aceasta arta intreaga viata?

Ce inseamna Feng Shui si cum ne poate schimba aceasta arta intreaga viata?

Aceasta practica asiatica dateaza de peste 4000 de ani si este una dintre cele mai misterioase din lumea intreaga. Feng Shui ne invata cum sa folosim si aranjam spatiul in care locuim pentru a obtine anumite beneficii si efecte terapeutice.
Se spune despre casa ca ea reprezinta corpul omenesc: peretii repezinta pielea , camerele reprezinta organele interne, iar structura casei reprezinta corpul si picioarele.
Ochii sunt asimilati cu ferestrele, iar dezordinea din casa se reflecta foarte mult in interiorul nostru, ea generand diferite boli.

Citeste si:  Nu renunta la miscare - tips & tricks

Foarte multi terapeuti ne recomanda sa ne alegem cu atentie obiectele pe care le detinem, dar si modul in care le pozitionam in casa.
Cel mai puternic simbol chinezesc, Wo Iou-ul are capacitatea de a absorbi chi-ul negativ. Daca el este de culoare aurie, acest simbol iti poate aduce abundenta si prosperitate in casa, mai ales daca se afla intr-o incapere unde pe masa se afla mere, cirese, struguri sau portocale ( ele atrag energii pozitive, belsugul si sanatatea ).

Citeste si:  Pui cu menta si rozmarin si reteta de salam de vara

Culorile joaca un rol important in Feng Shui si numai datorita lor putem aduce anumite energii in casa noastra.
Una dintre cele mai intalnite culori in Feng Shui este verdele, culoare asociata cu energia lemnului, a actiunii si a cresterii. Ea poate fi folosita pentru colorarea peretilor sau pentru diverse obiecte decorative. Plantele din bambus sunt foarte norocoase daca le tii in partea de Est a casei .

Citeste si:  Organizare dulap

Cel mai reprezentativ simbol al Feng Shui-ului ramane statueta lui Buddha zambind. Se spune ca el aduce fericire si alunga gandurile rele daca este tinut in dormitor sau in camera in care iti petreci cel mai mult timpul.
Se spune despre aceasta arta minunata ca ajuta foarte mult familia si mariajul, asa ca este indicat sa luati impreuna deciziile legate de pozitionarea obiectelor din casa.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.