fbpx

Retete pentru copilasii intre 1-3 ani (partea II)

Please select a featured image for your post

Cat ai asteptat perioada diversificarii si cat ai visat sa vina momentul in care bebe mananca orice si tu ti-ai luat o grija de pe umeri. Insa, de cele mai multe ori, copilasii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani sunt retincenti la alimentele noi, atat in ceea ce priveste gustul lor dar si prezentarea lor, aceasta perioada fiind cunoscuta ca „neofobia”. Din pacate, aceasta frica de nou poate ura de la cateva saptamani la cateva luni sau anisori. Asa ca inarmeaza-te cu rabdare si nu renunta sa ii dai un aliment, chiar daca prima data l-a refuzat, ci gatese-l in toate formele posibile si imposibile, pana cand micutul il va accepta. Noi te ajutam in acest sens cu sugestii de retete. Sufle de legume Legumele sunt esentiale pentru cresterea si dezvoltarea micutului tau, asa ca trebuie sa te asiguri ca le consuma in cantitatile necesare. Cum de multe ori insa copilasi refuza legumele fierte, un sufle de legume poate fi salvarea ta.
Citeste si:  Retete cu carne pentru copii de 6-12 luni
Pentru sufle ai nevoie de o jumatate de varza noua, un morcov, un dovlecel, o ceapa mica, un cartof mare, 200 de grame de smantana, un ou, putin sare.
Speli bine toate legumele, le cureti si le tai bucatele marunte, apoi le pui la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, le scoti intr-o sita si lasi sa se scurga bine de apa. Separat, bati ouale ca pentru omleta, cu ajutorul mixerului sau cu un tel mic, torni si smantana si sarezi compozitia dupa gust. Torni legumele peste oua si smantana, omogenizezi bine si torni compozitia intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt. Pentru ca sufleul sa faca o crusta frumoasa, poti sa pui peste smantana, unt, cascaval ras sau felii de branza topita. Se da tava la cuptror 20 de minute, pana cand crusta se rumeneste si sufleul se prinde frumos.
Citeste si:  Birouri pentru toata familia
Pont: daca micutul tau iubeste culorile, poti sa incerci sa ii toci putina verdeata deasupra budincii sau sa ii faci figurine din morcovi, asa cu siguranta mancarica va fi mult mai atractiva pentru el. Salata de vinete si dovlecel Pentru ca salata de vinete preparata in mod traditional pentru adulti este destul de grea pentru stomacelul fragil al copilasilor: maioneza, ceapa, ulei, puteti incerca varianta de salata de vinete pentru copii, care este hranitoare si bogata in vitamine, fiind mai degraba o salata de legume. Pentru salata de vinete in varianta mini, ai nevoie de o vanata mica, un dovlecel mic, putin ulei de masline, sare, o lingura de iaurt care sa lege compozitia si un ardei kapia sau ardei gras rosu. Coci vanata la fel ca pentru salata de vinete, o cureti de coaja si o lasi sa se scurga fie intr-o sita fie pe un servetel. Cureti dovleceul de coaja, il speli bine, il tai bucatele si il fierbi in apa cu putina sare. Cand dovlecelul e fiert, il treci prin blender impreuna cu 1/2 din vanata coapta, 2 lingurite de ulei si iaurtul. La sfarsit, cand salata de vinete e gata, garnisesti cu ardei rosu taiat marunt, pentru un strop de culoare.
Citeste si:  Tagliatelle cu somon, vinete cu parmezan si salata de spanac, capsune si branza de capra
Pont: raportul de vinete-dovlecei trebuie sa fie in cazul copiilor de 1/2 la 1, asa ca nu folosi vanata intreaga sau daca e intreaga, folosesc 2 dovlecei.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.