fbpx

Retete cunoscute in toata lumea: Made in China

Stiai ca peste o treime din populatia globului mananca, zilnic, mancare chinezeasca? Cu toate ca retetele chinezesti sunt printre cele mai faimoase din lume, bucataria chinezeasca este, inca, recunoscuta ca una dintre cele mai originale si marete bucatarii din lume! Am ales si eu trei retete – Made in China – pe care le poti prepara la tine acasa!

1) Taitei de ou cu garnitura orientala

Ingrediente:

* 150 grame de taitei cu ou, nefierti
* 100 ml de apa
* 2 linguri de sos de soia cu continut cat mai scazut de sodiu
* o lingurita de otet
* o lingurita de zahar
* o lingurita de amidon de porumb
* o lingura de ulei vegetal
* 2 cepe verzi taiate in feliute subtiri
* un catel de ustroi tocat fin
* 1 lingurita de ghimbir uscat
* 100 grame de mazare alba.

Mod de preparare:
1. Se prepara taiteii cu ou, conform regulilor inscrise pe pachet. Pana sunt taiteii gata, amesteca, intr-un castron mic, apa, sosul de soia, otetul, zaharul si amidonul de porumb, pana cand se dizolva ultimele doua ingrediente adaugate. Dupa ce taiteii sunt gata, scurge-i bine de apa.

Citeste si:  Oua de prepelita

2. Incalzeste uleiul vegetal intr-o tigaie, dupa care adauga ceapa verde, usturoiul si ghimbirul si amesteca. Tine-le pe foc timp de 15 minute, pentru ca aromele sa se amestece bine. Adauga, apoi, mazarea, si amesteca pana cand mazarea incepe sa-si schimbe culoarea (adica aproximativ 10 secunde).

3. Adauga taiteii si amestecul cu sosul de soia si mixeaza-le putin, dupa care muta tot amestecul intr-un castron (preferabil de sticla). Amesteca, apoi, pana cand sosul se ingroasa si se distribuie uniform printre taitei. Pune, imediat, taiteii pe o farfurie si serveste-i cat mai fierbinti!

2) Aripioare de pui picante

ngrediente:

* 300 grame de aripioare de pui
* 100 grame de sos de soia
* 2 linguri de ulei de masline
* o lingurita de sare
* o lingurita de ghimbir tocat marunt
* o lingurita de praf de usturoi
* 2 linguri de sos chili
* 2 linguri de sherry
* 50 grame de miere
* 5 picaturi de sos Tabasco.

Citeste si:  Supa de pui cu cartofi dulci si varza kale

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele, cu exceptia aripilor de pui, intr-o tigaie de marime medie. Aranjeaza aripile astfel incat sa nu fie una peste alta. Acopera amestecul si tine-l cateva ore la rece, sau lasa-l in frigider peste noapte, intorcand aripioarele o data sau de doua ori.
Gateste-le, apoi, la 190 de grade Celsius, timp de aproximativ o ora, intorcandu-le, din cand in cand, in timp ce sunt pe foc.

3) Budinca de tofu (Tofu FA)

Ingrediente:

* 300 grame de seminte de soia
* 12 cani de apa
* 3 linguri de faina de porumb
* 450 grame de zahar
* o lingura de hidroxid de calciu (se poate gasi la Plafar)

Mod de preparare:

Lasa boabele de soia in apa, peste noapte, dupa care scurge-le bine. Amesteca intr-un blender cele 12 cani de apa cu boabele de soia, pentru a obtine laptele de soia.

Citeste si:  Canapeaua potrivita locuintei tale

Pastreaza o cana de lapte de soia, iar pe celelalte pune-le la fiert, adauga zaharul, amesteca bine si lasa-le la foc mic.

Intre timp, intr-un vas cu o termoizolare buna (poti folosi un castron de sticla), amesteca faina de porumb, hidroxidul de calciu si cana de lapte de soia pe care ai pastrat-o. Apoi, toarna peste acest amestec laptele de soia fiert cu zahar si acopera castronul (cat mai ermetic). Lasa-le timp de 45 de minute la temperatura camerei, fara a misca deloc castronul.

Nu trebuie sa cumperi tofu, pentru ca il faci in acest amestec chiar tu. Budinca este consistenta, buna la gust (dulce-amarui), nu este grasa sau greu digerabila si este foarte fina. Se serveste rece si este ideala in amestec cu inghetata de capsuni.

2 Comentarii

Lasă un răspuns la Maia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.