Este un fel de mancare ideal pentru brunch sau ca cina, pentru cand avem prieteni care raman peste noapte. In plus, puteti pregati ingredientele cu o seara inainte, astfel incat dimineata trebuie doar sa le amestecati si s ale bagati la cuptor.Ciupercile se pot inlocui cu sparanghel, carnatii cu bacon, folositi ce preferati. Cantitatile sunt pentru 8 portii.
Ingrediente
250 de grame de carnati semi-uscati, fara membrane
Ulei de masline
2 cani de mozarella data pe razatoare
O jumatate de cana de ceapa tocata
150 de grame de ciuperci feliate
1 cana de ardei gras rosu copt, taiat cubulete
2 cani de buchetele de broccoli maruntite
8 oua intregi
4 albusuri
1 jumatate de cana de lapte
5 linguri de parmezan ras
Sare si piper proaspat macinat
Incingeti cuptorul. Ungeti o tava inalta cu ulei de masline. Puneti jumatate din cantitatea de mozzarella pe fundul ei.
Puneti putin ulei la incins intr-o tigaie nonaderenta. Prajiti carnatii pana se rumenesc usor. Dati-i deoparte. Mai puneti uleti si sotati ceapa si ciupercile pana cand se-nmoaie, 5-8 minute. Adaugati ardeiul gras, broccoli si din nou carnatii. Mai lasati doua minute, amestecati bine si dati deoparte. Intindeti acest amestec in tava pregatita anterior.
Intr-un bol mare, amestecati ouale si albusurile, laptele, parmezanul, sarea si piperul. Bateti bine cu un tel sau cu mixerul, apoi turnati in tava, acoperind totul cu restul de branza.
Dati la cuptor pentru 30-15 de minute, pana cand, daca bagati un cutit, acesta iese curat. Lasati 8-10 minute, sa se raceasca, inainte sa taiati in 8 patrate.